Så här ser Logicenters framtida logistikanläggning på Kronan ut i arkitekternas visionsskiss. Återstår att se vilket intryck lagerhallen ger i realitet och dagsljus.

Så här ser Logicenters framtida logistikanläggning på Kronan ut i arkitekternas visionsskiss. Återstår att se vilket intryck lagerhallen ger i realitet och dagsljus. Illustration: Logicenter

Grönt ljus för sprit och cigaretter på Kronan

Nytt logistikcenter får bygglov

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Flygservicebolaget Thomas Cook Travel Retail vill ha ett lager för tobaksvaror, alkohol och andra taxfree-varor på verksamhetsområdet Kronan, något som Lokaltidningen tidigare skrivit om. Nu får de planerna fastare form, i och med att Landskrona stads stadsbyggnadsnämnd beviljat bygglov för lagerhall och kontor, cirka 21 000 kvadratmeter tillsammans, i den sydvästra delen av området. Thomas Cook Travel Retail kommer hyra in sig på ungefär halva ytan i det framtida logistikcentret som drivs av logistikföretaget Logicenter. Runt 70 lastbilstrailers per vecka som hämtar och lämnar varor räknar Logicenter med, och samma antal anställda på anläggningen, på lager och kontor.

Publicerad 10 April 2019 08:00