Kurs i självutplåning spelas på Svalövs bibliotek den 24 april.

Kurs i självutplåning spelas på Svalövs bibliotek den 24 april. Foto: Alexander Tenghamn

”Kurs i självutplåning” spelas på bibblan

SVALÖV. Den Malmöbaserade teatergruppen ”Banditsagor” är tillbaka med sin tredje föreställning för en vuxenpublik på Svalövs bibliotek. Den här gången med föreställningen ”Kurs i självutplåning” som bygger på serienovellen med samma namn av Henrik Bromander.

Föreställningen handlar om Maria som ser fram emot några veckors sommarkurs i clownteater. Hon vill komma bort från stan, bort från allt jobbigt. Vad hon inte vet är att det kommer bli en omtumlande upplevelse som förändrar saker för alltid när den mysiga stämningen kursdeltagarna emellan förbyts i vuxenmobbning och maktfullkomlighet. Maria är trött på att knyta näven i fickan och bestämmer sig för att slå tillbaka på sitt eget vis. Berättelsen om Maria och de andra kursdeltagarna är både komisk och tragisk. Grupptryck, sexuella trakasserier och vuxenmobbning genomsyrar historien. Samtidigt är det en berättelse om mod och att vägra följa det sociala spelet. På många sätt speglar den hur vårt samhälle ser ut idag. Kurs i självutplåning behandlar vår längtan efter gemenskap och svårigheterna i att mötas när målet är att förverkliga sig själv.

Föreställningen presenteras i samarbete med ABF och ges med stöd av Malmö stad, Region Skåne, Kulturrådet, Sparbankstiftelsen Skåne och Svalövs bibliotek.

Var? Svalövs bibliotek

När? Onsdag den 24 april klockan 18.

OBS! Begränsat antal platser, gratisbiljetter hämtas på Svalövs bibliotek eller bokas på 0418 - 47 51 30.

Publicerad 15 April 2019 09:30