Även i år kommer LISA dela ut idrottspriser på Halvmånen. Här är det simmaren Oskar Hoff som tar emot ett ungdomsstipendium under förra årets prisutdelning, ur ordförande Gunnar Nilssons hand.

Även i år kommer LISA dela ut idrottspriser på Halvmånen. Här är det simmaren Oskar Hoff som tar emot ett ungdomsstipendium under förra årets prisutdelning, ur ordförande Gunnar Nilssons hand. Helena Weidmar-Green/LISA

Idrottsgalan blir Idrottsfesten i år

Blir festligheter på Halvmånen även i år

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Länge prisade Landskronaidrottens Samorganisation, LISA, framgångsrika idrottare från staden på Landskronagalan. Samtidigt prisade även stadens näringsliv framgångsrika näringsidkare. Förra året gick de två evenemangen skilda vägar, och LISA delade istället ut sina priser veckan på Halvmånen i samband med SM-veckan. Även i år kommer LISA:s priser till idrottare och ledare delas ut på Halvmånen, men evenemanget har bytt namn till ”Idrottsfesten” och blir en del av det sommarprogram för Halvmånen och Lagunen som Lokaltidningen tidigare skrivit om.

Onsdagen den 26 juni är det dags för utdelning av priser som Årets förening, Årets prestation, LISA:s guldmedalj och Ledarkannan. I år sker prisutdelningen på stora scenen på stranden, medan själva festen hålls i tält bredvid. Naturligtvis blir det även musik och annan underhållning från scenen, men de artisterna, och biljetter till Idrottsfesten, släpps inte förrän den 15 maj.

Vad som däremot redan är känt, är vilka som blir 2018 års pristagare, namnen på dess avslöjades redan i januari. Listan finner du nedan.

Årets pristagare

LISA-medaljen: Felix Elofsson, Landskrona Ski Club

Ledarkannan: Urban Hector, BK Landora

Årets Unga ledare: Emma Sandell, Landskrona Kvinnliga GF

Årets Förening: Landskrona Atletklubb

Ungdomsstipendiater:

Oscar Elofsson, Landskrona Ski Club

Melanie Dahlberg, Landskrona Ski Club

Emil Hassling, Landskrona Simsällskap

Meja Engdahl Petersson, Landskrona Kvinnliga GF

Tuva Henckel, Landskrona Kvinnliga GF

Alvin Broman, Landskrona Atletklubb

Hanna Brodin, Landskrona Atletklubb

Saga Classon, Viarps Kör- och ridklubb

Elsa Classon, Viarps Kör- och ridklubb

Ebba Persson, Landskrona Ridklubb

Publicerad 16 April 2019 10:48