Fullmäktige bör inte hålla sina möten enbart i Svalöv, anser Feministiskt Initiativ i en motion. Här ett foto från den 29 oktober i fjol.

Fullmäktige bör inte hålla sina möten enbart i Svalöv, anser Feministiskt Initiativ i en motion. Här ett foto från den 29 oktober i fjol. Foto: Jonas Lundin/Arkiv

FI-förslag: Flytta ut fullmäktige i byarna

Ska sänka trösklarna att delta i kommunpolitiken

SVALÖV. Svalövs ”parlament”, det vill säga kommunfullmäktige, håller sina möten i fullmäktigesalen i kommunhuset i centralorten Svalöv, en gång per månad i regel. Nu förslår Feministiskt Initiativ att fullmäktigemötena ska flytta runt till de övriga fem större tätorterna, med minst ett besök vardera per mandatperiod.

Av
Jonas Lundin

Feministiskt Initiativ Svalöv har tidigare lagt en motion om att porträtten på forna tiders ordförande, som finns i fullmäktigesalen, ska flyttas ut och ge plats för olika utställningar.

Nu vill partiet flytta ut även de levande politikerna. I en motion föreslår partiet ”att minst ett kommunfullmäktigemöte förläggs till vardera tätorterna Tågarp, Billeberga, Röstånga, Kågeröd och Teckomatorp under mandatperioden”.

Detta för att ”öka förtroendet för demokratin som system, sänka trösklarna för deltagande och skapa förutsättningar för invånarna att ta del av de politiska diskussionerna.”

Publicerad 15 May 2019 09:00