Racketar i stället för elbilar? Gamla Thornfabriken, eller Ljusglimten som den numer kallas, skulle kunna bli ett aktivitetscentrum efter att ett Löddeköpinge-baserat företag nu visat intresse för att köpa den.

Racketar i stället för elbilar? Gamla Thornfabriken, eller Ljusglimten som den numer kallas, skulle kunna bli ett aktivitetscentrum efter att ett Löddeköpinge-baserat företag nu visat intresse för att köpa den. Foto: Mostphotos/Jonas Lundin

Gamla Thornfabriken kan förvandlas till lekland med mera

Företag i Löddeköpinge visar intresse för de gamla industrilokalerna

LANDSKRONA. Det blev ingen supermodern fabrik för elbilar i gamla Thornfabriken. Men i framtiden kan den eventuellt fyllas med stojiga barn och svettiga padelspelare. Ett företag i Löddeköpinge har visat intresse för att köpa anläggningen och bygga ett aktivitetscentrum.

Av
Per Eeg-Olofsson

Löddeköpinge Holding heter bolaget som redan driver en liknande anläggning i Löddeköpinge, Sportcenter Syd. Granne med Center syd finns lokaler för gym, padelbanor, boulebanor, klättring, bowling och bistro.

Och det är något liknande som företaget nu tänker sig i Landskrona: På nästa möte med kommunstyrelsens arbetsutskott väntas det tas beslut om att skriva en avsiktsförklaring med företaget om att eventuellt sälja den 20 000 kvadratmeter stora industribyggnaden på fastigheten Viadukten 6 i framtiden.

– Den ska likna den i Löddeköpinge, med lekland, klättring och padel. Vi har även diskussioner med andra aktörer om att driva ett gym där, säger Robert Lindberg på Löddeköpinge Holding om den framtida anläggningen.

Att det redan finns gymkedjor i Landskrona, samt padelbanor på kommunens anläggning Puls Arena är inget hinder menar han.

– De gymkedjor vi pratar med är sådana som inte redan finns i Landskrona. Vi är överens med kommunen om att det handlar om att komplettera utbudet. I Löddeköpinge har vi startat en förening som använder padelbanorna, det vill vi göra även i Landskrona. Tanken är att komplettera Puls Arenas utbud, inte att konkurrera med det.

Idag står en stor del av lokalerna tomma, men en del av dem inrymmer kommunens verksamheter, exempelvis stadens tvätteri och loppisen ”Återvunnet” där föreningar och kommunens förvaltningar kan hämta återvunna prylar. Alla dessa blir kvar i sina lokaler enligt ett pressmeddelande från Landskrona stad, som även nämner att kommunen nu ska undersöka om det är möjligt att bedriva undervisning i lokalerna, exempelvis på gymnasienivå.

Publicerad 17 May 2019 12:25