Ett av fordonen som kommer att vara med på Torparträff 2019: Teckomatorpsborna Anders och Kerstin Mårtenssons Cadillac Eldorado från 1973.

Ett av fordonen som kommer att vara med på Torparträff 2019: Teckomatorpsborna Anders och Kerstin Mårtenssons Cadillac Eldorado från 1973. Foto: Privat

På Torparträff 2019 finns något för stora som för små

Anordnas för tredje året

TECKOMATORP. Det är tredje året i rad som ”minifestivalen” Torparträff anordnas i Teckomatorp. Det blir veteranfordon, marknadsknallar, ponnyridning, karuseller och olika evenemang för alla åldrar. Det sker den 1 juni och som vanligt blir det också en stor fordonskortege genom byn.

Av
Jonas Lundin

– Få lite folk i byn, så där händer något i byn. Jag sitter själv med i Teckomatorp Tillsammans. Vi har försökt få igång både julskyltning och valborg och Torparträffen och lite sådant, säger Teckomatorpsbon Lasse Madsen om varför han tog initiativet till Torparträffen.

Träffen är invid äldreboendet Ängslyckan.

– Där är asfalterade gångbanor så stora som små kan gå lite lättare än ute på en åker. Det är för alla, säger Lasse Madsen.

Torparträff 2019 den 1 juni

Klockan 14 går kortegen ett varv i Teckomatorp för att sedan ställa upp nere vid Ängslyckan så alla som är intresserade kan få titta närmare på fordonen.

Klockan 12-17: Marknad, lotterihjul, karuseller, ponnyridning.

Klockan 14-17: Kortege och utställning med cirka 40 fordon.

Arrangemanget är ett initiativ av Lasse Madsen, och arrangeras av Teckomatorp Tillsammans i samarbete med Svalövs kommun, Ängslyckan, ICA Nära Matmästaren i Teckomatorp och Svenska Kyrkan, Svalövsbygdens pastorat.

Publicerad 17 May 2019 09:30