Insamlingen till Stiftelsen World Childhood foundation gav nästan exakt 128 000 kronor. Och Röstångabon Ola Stigmar gjorde det han lovat. I lördags sprang han halvmaran Göteborgsvarvet i full rökdykatutrustning.

Insamlingen till Stiftelsen World Childhood foundation gav nästan exakt 128 000 kronor. Och Röstångabon Ola Stigmar gjorde det han lovat. I lördags sprang han halvmaran Göteborgsvarvet i full rökdykatutrustning. Foto: Privat

”Man fick många klappar på axeln”

Ola kom i mål med både insamling och lopp

RÖSTÅNGA. Röstångabon Ola Stigmar lovade att springa det 21 km långa Göteborgsvarvet i full rökdykarutrustning. Detta under förutsättning att en insamling han dragit igång för välgörande ändamål nådde över 100 000 kronor. Det gjorde den, det blev nästan exakt 128 000 kronor till Stiftelsen World Childhood foundation.

Av
Jonas Lundin

Och hur det gick på loppet i lördags? Varmare än han hade trott, berättar Ola Stigmar, som öppnade loppet i lite för högt tempo.

– Själva loppet kändes enkelt på ett sätt, för det var så mycket folk som hejade och skrek när man kom springande och uppskattade att man gjorde det. Jag fick många klappar på axeln och på hjälmen av alla som joggade om mig, säger Röstångabon.

Publicerad 20 May 2019 16:20