Emma Jörnehav leder träningarna för Mini-Landoriterna tillsammans med tre spelare från klubbens 05-lag. Från vänster: Viktor Bengtsson, Malte Hallbeck, Emma Jörnehav, och Valter Bengtsson. Aktiviteten vänder sig till både pojkar och flickor i åldrarna 4-6 år.

Emma Jörnehav leder träningarna för Mini-Landoriterna tillsammans med tre spelare från klubbens 05-lag. Från vänster: Viktor Bengtsson, Malte Hallbeck, Emma Jörnehav, och Valter Bengtsson. Aktiviteten vänder sig till både pojkar och flickor i åldrarna 4-6 år. Foto: Privat

Fotbollssatsning ska få fler barn att röra sig

BK Landora har startat ”Mini-Landoriter”

LANDSKRONA. Den 16 maj drog BK Landora igång sin satsning Mini-Landoriter. Varje torsdag är barn i åldern 4-6 år välkomna ut till IP och Landoras klubbstuga för att spela och leka fotboll.

Av
Jonas Lundin

– Det är ett nystartat lag med barn i fyra till sexårsåldern. Det är ett samarbete med Stena Fastigheter, för att få fler barn att röra på sig och lära ut den lilla fotboll som det går i den åldern. Det är mycket lek och lite fotboll, än så länge, säger Emma Jörnehav, ansvarig för projektet och erfaren ledare i klubben.

Mini-Landoriter träffas torsdagar klockan 17-18 på Landskrona IP med Landoras klubbstuga som bas. Klubbstuga är öppen under träningen, så att medföljande föräldrar kan få en kopp kaffe. Mini-Landoriter tränar fram till den 20 juni och börjar sedan igen i början av augusti. De har också ett eget Instagramkonto: minilandoriter.

Publicerad 20 May 2019 09:30