En man föll överbord och rakt ner i vattnet i Lundåkrahamnen i Landskrona. Han räddades och vårdas på sjukhus med livshotande skador efter drunkningstillbudet.

En man föll överbord och rakt ner i vattnet i Lundåkrahamnen i Landskrona. Han räddades och vårdas på sjukhus med livshotande skador efter drunkningstillbudet. Foto: Arkiv

Man föll i vattnet – vårdas för livshotande skador

Ramlade överbord när han skulle på toa

LANDSKRONA. En person trillade i vattnet vid småbåtshamnen Lundåkrahamen i Landskrona under måndagskvällen. Mannen räddades och fördes med ambulans till sjukhus. Där vårdas han för livshotande skador.

Av
Andreas Holm

Enligt polisen ska mannen ha suttit och festat med en annan person på en båt i Lundåkrahamen. När han behövde gå på toaletten vid 22.30-tiden ska han halkat och ramlat i vattnet.

– Vi var där ganska snabbt tillsammans med ambulans och hjälpte till att dra upp honom. Han fick vård av ambulanspersonal och då konstaterade man att han hade svag puls, säger Kenneth Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till Kvällsposten.

Mannen ska ha tagit in mycket vatten och fördes med ilfart till sjukhus. Enligt Region Skånes presstjänst har mannen livshotande skador.

– Han har tagit in mycket vatten, men det finns inga skador eller trauman mot kroppen, säger Kenneth Andersson.

Polis var på plats under kvällen för att bland annat samla in vittnesuppgifter.

– Det finns inga misstankar om brott, utan det verkar vara ett olycksfall, säger Filip Annas, pressinformatör på polisens ledningscentral till Lokaltidningen.

Publicerad 05 June 2019 07:19