Anders Clevestad välkomnar gärna fler till Svalövs revysällskap som ska sätta upp en nyårsrevy med lokal och politisk satirisk udd.

Anders Clevestad välkomnar gärna fler till Svalövs revysällskap som ska sätta upp en nyårsrevy med lokal och politisk satirisk udd.

Svalövs revysällskap sätter upp nyårsrevy

”Det ska vara lokal och politisk satir”

SVALÖV. Den politiska röran i Svalövs kommun får väl få kommuninvånare att skratta. Men det är just det som nybildade Svalövs revysällskap vill åstadkomma. De ska göra en klassisk nyårsrevy, en återblick på det politiska året med en humoristisk glimt, berättar Anders Clevestad, en av initiativtagarna, tillika regissör och konstnärlig ledare.

Av
Jonas Lundin

– Vi ska inte hänga ut någon personligen med namn, men många förstår nog vem eller vilka vi menar, säger Anders Clevestad, som betonar att alla som kommer att förekomma i revyn blir vidtalade i förväg.

Det kommer att skämtas både till höger och vänster.

– Det är viktigt att vi är objektiva. Vi kommer att driva lika mycket lika mycket med vänsterpartister som med sverigedemokrater, säger Anders Clevestad.

Än så länge är det cirka 20 personer som visat intresse att vara med i revyn på något sätt. Vill man inte stå på scen finns det alltid något annat att göra.

– Men vi behöver fler. Ju fler desto bättre, säger Anders Clevestad.

I januari är det tänkt att revyn ska ha premiär, men hinner de inte till dess så kan det bli en midsommarrevy istället.

Det finns också lösa planer på att utveckla revysällskapets repertoar i framtiden, med till exempel barnteater och kanske andra, mer allvarliga stycken, berättar Anders Clevestad.

Den som vill vara med i arbetet med revyn kan till exempel ta kontakt på Facebook med Anders Clevestad eller David Lenander eller på gruppens Facebooksida (Svalövs Revysällskap under Marhaba).

Publicerad 13 June 2019 10:00