Amanda Olofsson och Isabella Ek har båda tränat taekwondo under flera år. På bilden är det dock ett smakprov på jujutsu.

Amanda Olofsson och Isabella Ek har båda tränat taekwondo under flera år. På bilden är det dock ett smakprov på jujutsu. Foto: Jonas Lundin

Populär sommarcamp firar tio år

”Kul att träna och bra att hålla igång”

LANDSKRONA.

Det är tionde året som Landskrona Taekwondo Akademi arrangerar sommarcamp för sommarlovslediga barn och ungdomar. Tre veckor, två pass om dagen. Och allt gratis.

Av
Jonas Lundin

– Vi snittar 20-30 stycken per pass. Man kan komma på bara ett eller på hur många pass man vill, säger Johan Berg, sportchef i klubben.

Det är torsdag och den tre veckor långa sommarcampens allra sista pass ska strax börja i Idrottshallen. När klubben drog igång sommarcampen för tio år sedan så var det mer lokalt, nu har det växt sig större även regionalt, berättar Johan Berg.

– Det är bra nivå på instruktörerna. De som kommer vet att det är bra träning och helt gratis. Och man behöver inte ha tränat innan, säger han.

Isabella Ek från Åkarp och Amanda Olofsson från Glumslöv gör sig redo för passet.

– Jag har varit här de två senaste somrarna. Det är kul att träna och bra att hålla igång, säger Isabella Ek som är 13 år gammal och har tränat taekwondo i flera år.

Det har också Amanda Olofsson gjort.

– Jag vill träna mer, jag var här förra året också, säger hon.

Torbjörn Johnsson och Noel Berg visar hur man ska försvara sig mot fasthållning.

Torbjörn Johnsson och Noel Berg visar hur man ska försvara sig mot fasthållning. Foto: Jonas Lundin

För dagen är Torbjörn Johnsson, Landskronabo som annars är engagerad i Svalövsklubben Nanbu San Dojo, på plats och visar självförsvar med jujutsu.

Nyttigt som omväxling till taekwondo, tycker Amanda Olofsson.

– Det kan vara bra att kunna i livet. Det händer mycket på gatan och man går ofta ensam, säger hon.

Publicerad 12 July 2019 07:00