SÅNGFÅGEL. Tolvåriga Emelie Persson gör debut i tv. Foto: Mikael Öhrn

SÅNGFÅGEL. Tolvåriga Emelie Persson gör debut i tv. Foto: Mikael Öhrn

Ung talang gör tv-debut

Emelie Persson sjunger för att bli Talang 2009

Av
Mikael Öhrn

LANDSKRONA. Tolv år gamla Emelie Persson från Landskrona gillar att sjunga och stå på scen. Nu ska även hennes stämma till hela svenska folket när hon uppträder i Talang 2009 på TV4.

Sång är något som faller sig naturligt för Emelie Persson och hon säger själv att hon sjunger i princip alltid. Och så har det alltid varit.
– Det var innan jag började prata som jag började sjunga, säger Emelie Persson och tittar frågande bort på sin mamma Annica Arvedsen som nickar instämmande.
– Mamma sjöng mycket när hon var liten, så det kommer väl därifrån, fortsätter hon.

Nervös till en början

På fredag gör Emelie Persson sin tv-debut när hon framför Carolas "Genom Allt". Ett framträdande som spelades in i Kalmar i mars månad.
– Det var rätt nervöst, men sen när jag väl stod ute på scenen var det inte nervöst längre.

Tvåa i debuten

Är det första gången som Emelie Perssons röst hörs i tv, är det i alla fall inte första gången som hon hörs på scen. Hon har varit på talangjakt efter talangjakt runt om i Skåne och i fjol blev hon framröstad som vinnare på både Bjuvsfestivalen och Röstånga marknad.
– Hon var åtta när hon tävlade första gången, på Torpardagen i Åstorp och där hon kom tvåa, säger mamma Annica Arvedsen.
Talang 2009 sänds på TV 4 på fredagskvällar med start 20.00. Emelie Persson kommer att göra sin tv-debut antingen nu på fredag eller på fredag i nästa vecka.

Publicerad 14 April 2009 16:14