Den före detta landslagsspelaren Frida Bengtsson gjorde comeback i Råå i Elitserien till årets säsong. Samtidigt ger hon Scania en hjälpande hand. Foto: Mikael Öhrn

Den före detta landslagsspelaren Frida Bengtsson gjorde comeback i Råå i Elitserien till årets säsong. Samtidigt ger hon Scania en hjälpande hand. Foto: Mikael Öhrn

Comebackande elitseriespelare hjälper Scania

Hoppas få vara med om att ta Råå BTK till ett nytt slutspel

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

BORDTENNIS. Egentligen hade hon lagt av, men när Råå behövde förstärkning plockade hon upp sin racket igen. Nu hoppas Frida Bengtsson få vara med om att ta klubben till ett nytt slutspel. Och samtidigt ge BTK Scania en hjälpande hand.

Efter SM-silvret 2009/10 lämnade den före detta landslagsspelaren Råå BTK i brist på motivation. Säsongen som följde blev klubben svenska mästare, men därefter har omsättningen på spelare varit så stor att klubben förra säsongen istället slogs för att hänga kvar i Elitserien. Till årets säsong fick Frida Bengtsson därför en förfrågan om att göra comeback.
– De hade lite problem med laget eftersom de hade haft lite bortfall och behövde spelare snabbt. Då bestämde vi att jag skulle spela kvar till jul för att säkra kontraktet till året därpå. Men sen var det så skoj att spela igen så jag har fortsatt, säger hon.

Tuffare matcher nu

I Elitserien Syd hade hon sjätte bästa matchstatistik i hela serien med tolv segrar och sex förluster. I Elitseriens A-serie har det varit tuffare och inledningsvis har det bara blivit två segrar på nio singelmatcher.
– Nu har jag inte spelat på två säsonger, men det har gått lite bättre än vad jag hade trott. Sen är det svårt att säga för jag har fått med mig väldigt många jämna matcher i början av serien, så om jag hade förlorat dem hade jag kanske svarat annorlunda. Men jag har verkligen bidragit till att det har gått bra för laget.
Det är inte bara i singlarna som hon bidrar. I de senaste matcherna är det hon och Tian Juan - kroatisk landslagsman och ny till säsongen - som har spelat ihop i dubblarna, vilket har resulterat i fem segrar på sex försök.
– Hon (Tian Juan) är så pass bra så för mig blir det att göra så få misstag som möjligt. Eftersom jag har spelat så länge är jag bra på att spela in enkla bollar säkert, så får hon göra de svåra poängen.

Hoppas få bidra med mer

För två och halvt år sen började hon även att engagera sig i BTK Scania.
– Jag bodde här och klubben hade inte så mycket verksamhet just då och behövde tränare. De kontaktade mig och jag kände att jag hade tid och att det var roligt, säger Frida Bengtsson.
På sistone har hon dock fått dra ner lite på sitt engagemang, men hon hoppas få bidra med mer snart igen.
– Just nu de sista månaderna har det inte alls varit mycket. Det blev så när jag tog upp Råå igen, vilket inte riktigt var min plan. Jag vill egentligen engagera mig mer. Innan dess har jag haft träning en till två gånger i veckan.
Ska klubben lyckas växa till sig ordentligt menar hon att man behöver få tillgång till större lokaler.
– Även om vi skulle vilja utveckla klubben har vi inte möjlighet att ta emot fler ungdomar. Som det är nu är det många som har fått sitta och vänta för länge och har fått för lite tid av tränaren. Det känns bara frustrerande, tycker jag. Det märks att ungdomarna vill spela för så fort Scania försöker göra något kommer det många dit, men sen får de inte plats, säger Frida Bengtsson.

FAKTA Namn: Frida Bengtsson Ålder: 28 Bor: Landskrona Meriter: Två Lag-SM med Råå BTK (2002/03 och 2003/04), ett lag-silver med desamma (2009/10), två SM-silver i dubbel samt ett junior-SM-guld (2001). Moderklubb: Hova BTK Andra klubbar: Lindome (1999), Råå BTK (2000-2010), Uerdingen, Tyskland (2007/08), Råå BTK (2012-).

Publicerad 05 February 2013 03:00