De står upp för skratten

Av
Jonas Lundin

TECKOMATORP. Teckomatorps humorfabrik har tidigare fått bland andra Al Pitcher, Ann Westin och Adde Malmberg att ståuppa i kommunen. Men nu vågar den roliga fabriken sig på en standup-turné utanför kommungränsen med Anna-Lena Bergelin med vänner.
I styrelsen för den positiva fabriken (som egentligen är en ideell förening med syfte att främja humor i och omkring Teckomatorp) finns bland annat Mats Andersson och Elin Nordén, själva ståupp-komiker. Första showen som man arrangerade i Teckomatorp var i maj 2012 med Anna-Lena Bergelin f.d Brundin.
Nu drar Fabriken med Mats Andersson och Elin Nordén i spetsen iväg på en tio föreställningar lång standup-turné med henne och Niclas Christoffer. En turne som börjar i Asmundtorp den 18 oktober och har sin final i Kågeröd den 1 november.
–  Det är en intressant mix av olika komiker, säger Elin Nordén.
Elin Nordén har huvudsakligen kunnat leva på standup sedan 2005 och gör runt 60-70 shower per år. Mats Andersson, som jobbar deltid som programmerare, gör cirka 30-40 föreställningar.
Startar standup-fabrik
Teckomatorps Humorfabrik har tidigare fått komiker som Al Pitcher, Adde Malmberg, Ann Westin och Özz Nûjen till trakterna. Nu vill man fortsätta sprida skratt även utanför kommungränsen.
– Det är på tiden att Teckomatorp förknippas med något positivt, säger Mats Andersson.
– Nu finns det en positiv fabrik här i stället, säger Elin Nordén.
Lockelsen med ståupp är att få folk att skratta, berättar de.
–  Man ska nog känna att det här är det läskigaste jag har gjort. I alla fall första gången, säger Mats Andersson.
– Några av de absolut roligaste av de jag träffat är människor som aldrig skulle ställa sig på en stand-upscen, säger Elin Nordén.
Nu står det också klart att Teckomatorps humorfabrik startar  upp Standupfabriken, en klubb för nya komiker i samarbete med Kulturhuset i Svalöv. Fokuset är nya komiker som vill visa upp sig för publik. En testkväll för att se hur intresset är från Svalövsborna är satt till 25 november klockan 19:30 på Kulturhuset i Svalöv.
 
 
 Anna-Lena Bergelin med vänner på turné
18/10 Asmundtorp
19/10 Tomelilla
22/10 Höör
23/10 Eslöv
24/10 Genarp
26/10 Hasslöv
29/10 Trelleborg
30/10 Lomma
31/10 Markaryd
1/11 Kågeröd
 
För biljetter och mer information:
www.teckomatorpshumorfabrik.se
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Publicerad 07 October 2014 10:00