”Det är här i från idéerna kommer”, säger Mats Andersson och Elin Nordén som nu tillsammans med andra standup-kolleger ger sig ut på en turné arrangerad av Teckomatorps humorfabrik.

”Det är här i från idéerna kommer”, säger Mats Andersson och Elin Nordén som nu tillsammans med andra standup-kolleger ger sig ut på en turné arrangerad av Teckomatorps humorfabrik.

De står upp för skratten

Av
Jonas Lundin

TECKOMATORP. Teckomatorps humorfabrik har tidigare fått bland andra Al Pitcher, Ann Westin och Adde Malmberg att ståuppa i kommunen. Men nu vågar den roliga fabriken sig på en standup-turné utanför kommungränsen med Anna-Lena Bergelin med vänner.
I styrelsen för den positiva fabriken (som egentligen är en ideell förening med syfte att främja humor i och omkring Teckomatorp) finns bland annat Mats Andersson och Elin Nordén, själva ståupp-komiker. Första showen som man arrangerade i Teckomatorp var i maj 2012 med Anna-Lena Bergelin f.d Brundin.
Nu drar Fabriken med Mats Andersson och Elin Nordén i spetsen iväg på en tio föreställningar lång standup-turné med henne och Niclas Christoffer. En turne som börjar i Asmundtorp den 18 oktober och har sin final i Kågeröd den 1 november.
–  Det är en intressant mix av olika komiker, säger Elin Nordén.
Elin Nordén har huvudsakligen kunnat leva på standup sedan 2005 och gör runt 60-70 shower per år. Mats Andersson, som jobbar deltid som programmerare, gör cirka 30-40 föreställningar.
Startar standup-fabrik
Teckomatorps Humorfabrik har tidigare fått komiker som Al Pitcher, Adde Malmberg, Ann Westin och Özz Nûjen till trakterna. Nu vill man fortsätta sprida skratt även utanför kommungränsen.
– Det är på tiden att Teckomatorp förknippas med något positivt, säger Mats Andersson.
– Nu finns det en positiv fabrik här i stället, säger Elin Nordén.
Lockelsen med ståupp är att få folk att skratta, berättar de.
–  Man ska nog känna att det här är det läskigaste jag har gjort. I alla fall första gången, säger Mats Andersson.
– Några av de absolut roligaste av de jag träffat är människor som aldrig skulle ställa sig på en stand-upscen, säger Elin Nordén.
Nu står det också klart att Teckomatorps humorfabrik startar  upp Standupfabriken, en klubb för nya komiker i samarbete med Kulturhuset i Svalöv. Fokuset är nya komiker som vill visa upp sig för publik. En testkväll för att se hur intresset är från Svalövsborna är satt till 25 november klockan 19:30 på Kulturhuset i Svalöv.
 
 
 Anna-Lena Bergelin med vänner på turné
18/10 Asmundtorp
19/10 Tomelilla
22/10 Höör
23/10 Eslöv
24/10 Genarp
26/10 Hasslöv
29/10 Trelleborg
30/10 Lomma
31/10 Markaryd
1/11 Kågeröd
 
För biljetter och mer information:
www.teckomatorpshumorfabrik.se
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Publicerad 07 October 2014 10:00