Omväxlande teaterutbud under våren

LANDSKRONA. Komik, musik, dans och dramatik – våren på Landskrona teater bjuder på många spännande överraskningar. Flyktpotatis med Emil Jensen, fartfyllda familjelördagar, mysiga jazzcaféer, livesända operor och Oslipats populära standup-kvällar är bara några av höjdpunkterna.
En av landets mest mångsidiga artister, Emil Jensen, dyker upp tillsammans med Riksteatern den 25 mars. Den nya föreställningen Flyktpotatis handlar om skikt och rörelse: Flykt i den globala betydelsen – från och mellan länder, på grund av förtryck och klimatförändringar. Flykt inom Sverige – från rådande normer på en skola, ett jobb, i en familj eller en destruktiv relation. Och flykt i det inre – verklighetsflykt, besatthet, beroenden och medberoenden. Genom humor, ljus, musik och lyrik tar Jensen sig an de mest angelägna och brännande aktuella ämnen.

Kort därefter intar ännu en svensk musikprofil scenen på Landskrona teater – missa inte En akustisk upplevelse med Ken Ring den 1 april. Genom att skala av sin musik, ta bort hiphopbeatsen och ensam rappa till ett piano och en cello vill Ring träffa den gemensamma nämnare som binder oss samman: våra känslor.

Akrobaterna Julien Auger och Mikkel Hobitz har ett residens på Landskrona teater under januari månad, som utmynnar i föreställningen 100 % Cirkus. Den spelas den 27 januari. Här bjuds perch (lång stång som konster utförs i), mongolisk strupsång, hårhängning, hula-dans från Hawaii och akrobatik.

De populära jazzcaféerna fortsätter att leverera. Årspremiären den 8 februari erbjuder piano i toppklass med Martin Tingvall.
Även livesänd opera från Metropolitan i New York fortsätter.

Teaterns familjelördagar arrangeras i anslutning till höstens familjeföreställningar. Här kan familjer pyssla, fika, äta pannkakor och såklart se spännande, rolig, tramsig och alldeles underbar teater.
Vårens första familjelördag hålls i teaterrestaurangen mellan klockan. 12–14 den 14 februari och följs av familjeföreställningen Himmel och pannkaka med Teater Sagohuset i salongen. Det arrangeras även en Familjelördag i samband med Divertimentos barnföreställning Oj! Vilken cirkus den 18 mars.
Familjeföreställningen Lilla Stora Livet spelas i Landskrona Idrottshall den 1 april. Föreställningen är skriven av Lotta Ohlsson och Ulf Nilsson och musiken är komponerad av Frida Hyvönen.

Publicerad 11 January 2017 15:30

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Landskronaföretag får stöd för klimatprojekt

LANDSKRONA/SKÅNE. Totalt satsas 153 miljoner kronor på olika klimatprojekt runt om i Skåne. Pengarna delas ut av Klimatklivet. Ett av 37 skånska projekt finns i Landskrona. Här ska företaget DSV Road AB satsa på intern laddning och får därför ett anslag på 66 500 kronor.

– Klimatklivet är brett. Det handlar inte bara om stöd till elbilsladdning vilket många tror. Alla som har en idé som kan leda till god klimatnytta kan söka stöd från Klimatklivet. Både enklare och mer komplicerade åtgärder välkomnas, säger Sandra Johanne Selander, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har 142 klimatsmarta åtgärder beviljats stöd i Skåne för totalt 366 miljoner kronor. Detta leder till en årlig minskning på 105 000 ton koldioxid.