Waleed, 28, är efterlyst för mordförsök – anses farlig

"Vi har tömt alla andra möjligheter"

MALMÖ. Polisen går ut och efterlyser 28-årige Waleed Khalid Mahmood Mahmood som är misstänkt för mordförsök. Han beskrivs som farlig och har en historik av utåtagerande beteende.
– Vi väljer att gå ut med identiteten eftersom vi har tömt alla andra möjligheter, säger Robert Loeffel, presschef för polisen i region Syd.
Waleed Khalid Mahmood Mahmood är misstänkt för att ha knivskurit en taxichaufför som försökte avstyra ett bråk på Stortorget i Malmö den 18 december i fjor. Mannen fördes akut till sjukhus med allvarliga skador.
LÄS MER: Taxichaufför utsatt för mordförsök

Polisen har sökt efter den misstänkte på flera platser i landet, men hittills utan resultat.

Nu vädjar man till allmänheten om information kring var Waleed Khalid Mahmood Mahmood är eller var han uppehållit sig den senaste tiden.

– Eftersom han är häktad i sin utevaro, misstänkt på sannolika skäl och betraktas som farlig så anser vi att det här ligger i allmänhetens intresse, säger Robert Loeffel.
Den som har tips eller information i ärendet kan ringa telefonnummer 010 - 563 55 40.

FOTNOT. Lokaltidningen har fått polisens tillåtelse att publicera bilden på den efterlyste.

Publicerad 21 February 2017 15:45

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Landskronaföretag får stöd för klimatprojekt

LANDSKRONA/SKÅNE. Totalt satsas 153 miljoner kronor på olika klimatprojekt runt om i Skåne. Pengarna delas ut av Klimatklivet. Ett av 37 skånska projekt finns i Landskrona. Här ska företaget DSV Road AB satsa på intern laddning och får därför ett anslag på 66 500 kronor.

– Klimatklivet är brett. Det handlar inte bara om stöd till elbilsladdning vilket många tror. Alla som har en idé som kan leda till god klimatnytta kan söka stöd från Klimatklivet. Både enklare och mer komplicerade åtgärder välkomnas, säger Sandra Johanne Selander, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har 142 klimatsmarta åtgärder beviljats stöd i Skåne för totalt 366 miljoner kronor. Detta leder till en årlig minskning på 105 000 ton koldioxid.