VIDEO:

Sajad, 18, jagade bort rånaren från butiken

"Aldrig i livet sa jag till mig själv"

Av
Sabina McDowell

LANDSKRONA. Plötsligt slog rånaren till mot livsmedelsbutiken i Landskrona. Men de två bröderna Amer tog saken i egna händer.
– Vi sliter hela dagen och är trötta, så kommer han in och tror att han ska få vår kassa. Aldrig i livet sa jag till mig själv, berättar 18-årige Sajad Amer.
Rånförsöket inträffade vid 18-tiden i söndags. Sajad Amer och hans storebror befann sig i broderns livsmedelsbutik på Skolallén i Landskrona när en maskerad man med pistol kom in i lokalen.

Mannen hotade med att döda de två bröderna om han inte fick pengar.
– Först trodde jag bara att han skämtade, jag bad honom lugna sig, men då blev han riktigt aggressiv och började slå på disken framför oss, berättar Sajad Amer.

– Jag var faktiskt livrädd, jag väntade bara på att skott skulle avlossas. Men när han hade räknat klart hände inget, då förstod jag att han inte skulle skjuta, alternativt att pistolen var fejkad.

Därefter agerade Sajad och hans bror snabbt. De började skrika på arabiska, bland annat låtsades de ropa på hjälp från folk på lagret. Rånaren blev förmodligen skrämd av deras agerande och vände på klacken.

Både Sajad och hans bror följde efter rånaren med tillhygge, men hann inte ifatt honom.

– Det är orättvist. Vi sliter hela dagen och är trötta, så kommer han in och tror att han ska få vår kassa. Aldrig i livet sa jag till mig själv!

Det finns ännu ingen misstänkt gärningsman och rånaren lämnade platsen utan att få med sig någonting från butiken.

Varken Sajad eller hans bror har någon idé om vem som kan ha utsatt dem för rånet.

– Vi är folk som arbetar hårt, går hem och har roligt med familj och vänner. Vi har inga fiender som skulle göra det här mot oss.

Publicerad 22 February 2017 05:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag