Snabbmatskedja med 50 nya jobb till Landskrona

Av
Mikael Öhrn

LANDSKRONA. Nu får markområdet Kronan på andra sidan motorvägen ytterligare ett nytillskott i snabbmatskedjan Max. Bygglovet för etablering på området är redan klart, likaså att det är arkitektfirman Wingårdhs som kommer att stå bakom arkitektur och design.
Markområdet Kronan har sedan tidigare bland annat klart med Rusta, Rasta och Elgiganten. Max ersätter Kentucky Fried Chicken och Burger King som har dragit tillbaka sina ansökningar om att få lov att etablera sig i området.
Enligt Max kommer den nya restaurangen att sysselsätta 50 personer.

Publicerad 20 March 2017 10:06

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Landskronaföretag får stöd för klimatprojekt

LANDSKRONA/SKÅNE. Totalt satsas 153 miljoner kronor på olika klimatprojekt runt om i Skåne. Pengarna delas ut av Klimatklivet. Ett av 37 skånska projekt finns i Landskrona. Här ska företaget DSV Road AB satsa på intern laddning och får därför ett anslag på 66 500 kronor.

– Klimatklivet är brett. Det handlar inte bara om stöd till elbilsladdning vilket många tror. Alla som har en idé som kan leda till god klimatnytta kan söka stöd från Klimatklivet. Både enklare och mer komplicerade åtgärder välkomnas, säger Sandra Johanne Selander, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har 142 klimatsmarta åtgärder beviljats stöd i Skåne för totalt 366 miljoner kronor. Detta leder till en årlig minskning på 105 000 ton koldioxid.