Tågarps AIK tar sikte på tronen

Har siktet inställt på att bli bästa klubb i kommunen

FOTBOLL. För fem år sedan låg herrlaget i division sju. Sedan dess har Tågarps AIK klättrat stadigt uppåt. Efter två år i division 4 siktar man på att bli bästa klubben i kommunen.

– Det har varit vår ambition i minst sex år och nu är vi snart där, säger klubbens ordförande Tonnie Jönsson.

Klubbens damlag i trean har passerat konkurrenten Teckomatorps SK/Svalövs BK efter att klubben degraderats i höst.  När nu ärkerivalen Kågeröds Boif trillat ur division 3 ser Tonnie Jönsson fram emot att ställas mot konkurrenten och ta över tronen även som bästa herrlag i kommunen.

– Sedan vi började vår klättring har det varit antingen att lägga ner eller försöka bli bäst. Jag hoppas vi hamnar i samma serie som Kågeröd, får då blir det tuffa och heta derbyn. Det är länge sedan vi mötte i ett seriespel så det vore inte fel.

Herrlaget har under säsongen brandskattats med två tuffa korsbandsskador och en del spelarflykt, men laget klarade kontraktet i och med seger över Lunds SK i den sista omgången. Men Tonnie Jönsson ser ljuset i tunneln

– Det kommer att hända saker, det kan jag lova dig, säger han.

Vad exakt kan han inte gå in på, men menar att det lär dyka upp flera starka namn som förstärker laget till nästa säsong. Och på herrlagets provträning som drar igång 9 november hoppas Tågarps ordförande att fler guldkorn kan hittas.

– Ambitionen är att vi ska vara ett topplag i division 4 nästa år. Vi bygger ett lag med flera intressanta namn nu. Sedan har vi ju gjort klart med Alexander Vikner, en tränare med en diger meritlista från både Landskrona Bois och HIF.

FAKTA

Så har Tågarps AIK:s herrlag placerat sig de senaste säsongerna:

2017: Sjua i division 4 nordvästra

2016: Sjua i division 4 norra

2015: Trea i division 5 västra

2014: Trea i division 6 västra

2013: Femma i division 6 nordvästra B

2012: Etta i division 7 västra

 

Publicerad 16 October 2017 06:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag