100 procent Röstånga avslutar musikhösten

Av
Mikael Öhrn

RÖSTÅNGA. 100 procent Röstånga står för musikunderhållningen när Kulturföreningen Akustik arrangerar "100 % Röstånga" för elfte året i rad den 2 december. Ny spelplats är Röstångagården.

 

Traditionsenligt avrundar arrangemanget "100 % Röstånga" musikhösten på orten. Bokade och klara akter för årets spelning är punkpopbandet Spökstad, kvällen i åra i egenskap av en akustisk duo, pubrockarna Micke Japp, hårdrocksbandet New Dime Collectors, samt de irländska folkmusikerna The Local Eedjits.

– Det blir en unik möjlighet att få mycket musik till livs en kväll i böran av december, säger Patrik Månsson i KF Akustik, tillika medlem i The Local Eedjits och New Dime Collectors.

 

Efter att förut ha kört arrangemangen på dels skolan i Ask, dels stationshuset i Röstånga, har föreningen i år valt att lägga arrangemanget på Röstångagården.

- Vi hade en skivmässa där i våras, vi gillar lokalen så ville testa att lägga det där. Där är gott om plats, säger Patrik Månsson.

 

Det var han som var med att dra igång KF Akustik en gång i tiden.

–Det var Nils Philips som formaliserade det, han är även ordförande idag. Det var för att det är roligt att göra saker tillsammans och få bra grejer att hända. Är man några stycken kan man åstadkomma mycket.

Röstånga är i fokus under kvällen, men tolkningen av vad som anses vara lokalt är ganska fri.

– De som uppträder har någon slags anknytning till byn och trakten, men kopplingen kan vara ganska långsökt, avslutar Patrik Månsson.

Utöver nämnda band uppträder även Husbandet med gästartister. Det är insläpp från klockan 18.30. Entréavgiften varierar beroende på ålder, men för vuxna ligger den på 100 kronor.

Publicerad 22 November 2017 06:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag