Alla kvinnor kan bli en Selma

Nätverkande kvinnor samlades för ett gott skratt

Av
Pauline Bengtsson

SVALÖV/LANDSKRONA. Föreningen Selma är ett lokalt resurscentrum för att främja kvinnliga nätverk och kvinnligt företagande. Två gånger i månaden träffas medlemmarna och i dag är det skrattfest med föreningens senaste medlem, skrattyogainstruktör Eva Wigren från Teckomatorp.

Ordförande Harriet Johansen i Billeberga har varit med sedan starten 2006. Hon driver Selmahuset på Viktoriagatan i Landskrona för kvinnor som befinner sig i uppstartsfasen av sitt företagande och bara har behov av att hyra in sig några få timmar eller dagar i veckan.

– Jag äger fastigheten tillsammans med min man. Vi vet av erfarenhet att när man är i uppstarten av sitt företagande så har man inte råd att hyra en lokal med månadsavgift för då får man ingen bra start. Här kan man dela rum med någon annan och boka upp den tid man behöver, säger Harriet.
Just nu är huset fyllt med samtalsterapeuter, yogainstruktörer, massörer och hudterapeuter som hyr på deltid.

– Och en fotograf som fotograferar bebisar och gravida, säger Harriet.

Balooskrattet
Eva Wigren från Teckomatorp samlar Selmorna i en ring och skrattar loss när de går som pingviner, skrattar Balooskrattet eller klappar sig på knäna när de skrattar ett riktigt buskisskratt. Skrattet förenar och frigör endorfiner och ger din insida ett morgonpass eftersom skrattet masserar dig invärtes.

– Det känns lite krystat till en början men det ger sig snabbt och sedan bara skrattar du, säger Selman Marianne Telford och hoppar in i ringen igen.

Inte bara företagare
Alla kvinnor i Landskrona med omnejd är välkomna till Selmaträffarna.
– Man behöver inte driva ett eget företag för att bli medlem. Alla kvinnor som vill skaffa sig ett lokalt kontaktnät är välkomna, säger Harriet.

Föreningen Selma

Föreningen Selma är ett lokalt resurscentrum för kvinnor i Landskrona med omnejd som jobbar för: Förmedla kunskap och kontakter, men även inspiration och stora mått av glädje Anordna intressanta aktiviteter och föreläsningar samt regelbundna möten Driva gemensamma frågor och projekt Lyfta viktiga ämnen som jämställdhets- och integrationsfrågor upp i debatten Stärka och synliggöra kvinnor i samhället Bedriva opinion och arbeta för att kvinnor tar sin del av samhällets resurser i anspråk men att även kvinnors resurser och förutsättningar tas till vara.

Publicerad 06 October 2011 12:21

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag