Välkända komikern Anna-Lena Brundin funderar på att läsa på lite om Teckomatorp där hon skall uppträda i morgon. Pressfoto: Orlando G. Boström

Välkända komikern Anna-Lena Brundin funderar på att läsa på lite om Teckomatorp där hon skall uppträda i morgon. Pressfoto: Orlando G. Boström

Anna-Lena Brundin till Teckomatorp

”Jag hade en väninna som hade en kärlek i Teckomatorp för längesen”

Av
Moa Lundgren

TECKOMATORP. Den 10 maj uppträder en av Sveriges mest kända komiker i Teckomatorp. Lokaltidningen tog ett kort snack med Anna-Lena Brundin om vad hon egentligen vet om orten.
Jag hade en väninna som hade en kärlek i Teckomatorp för längesen, och sen har jag gått en kurs på folkhögskolan i Svalöv i somras, men det är väl min anknytning till orten, säger hon.
Vet du hur många som bor i Teckomatorps tätort?
Det måste vara ganska litet, 10 000 kanske? Bara 1 500? Ojsan det var jättelitet, men då kanske snacket går och biljetterna blir sålda snabbt, så brukar det vara på mindre orter.
Vad är Teckomatorp mest känt för?
Är det inte någon produkt? Jag har för mig att det är något sånt. En miljöskandal också säger du? Jo men jag har för mig att jag har hört om det.
Hur lång tid tar det med tåg från Teckomatorp till Lund?
Tretton minuter kanske? Tar det hela tjugo minuter? Men det var ju inte så dåligt gissat.
Några skämt om Teckomatorp är inte planerade för föreställningen men kanske ändå vore på sin plats tycker stå upp-komikern Anna-Lena Brundin.
Men då får jag nog läsa på lite först, men det är i alla fall skönt att folk här förstår min skånska.
Vad kvällen kommer att bjuda på kan hon inte helt och hållet avslöja, men ungefär vad hon kommer att skämta om blir ingen överraskning.
Jag tar alltid upp tragiska saker, för jag tycker det är roligt, allt från skilsmässor till fetma.


Publicerad 04 May 2012 00:00