”Man kan sitta och tänka ut hämnd och skratta lite”

TECKOMATORP. När stand-upkomikern Ann Westin kommer till Teckomatorp så blir det inga skämt om BT Kemi. – Nä, det där är ju så gammalt, jag kan förstå om folk är trötta på det. Ann Westin kommer att uppträda tillsammans med Martin Svensson och några lokala komiker. Hon hoppas på ett gott möte med publiken. – Man blir egotrippad som komiker, men det handlar ju inte bara om en själv. Det är samspelet med publiken som är det viktigaste, det är det som gör stand-upen.

Kör helst själv

Överlag trivs Ann Westin bäst när hon får köra själv. Hon jämför med sitt tidigare jobb som undersköterska. – Då jobbar man i en jättegrupp och måste försöka hitta lösningar, så då finner man sig i det. Men jag trivs bäst när jag får köra min egen grej och slippa ta hänsyn till någon annan, utan får testa idéerna.

Inte hämndlysten

Annars håller Ann Westin på att fila på en ny, egen show och så är hon ute och uppträder förstås, bland annat med showen ”Hämnd”. Men är hon en hämndlysten person då? – Jag är nog den minst hämndlystna personen i verkligheten, men man kan sitta och tänka ut hämnd, att det där skulle man sagt och gjort och så kan man skratta lite för sig själv. Jag märker att många i publiken tänker likadant.

Gillar överraskningar

Själv gillar Ann Westin engelsk humor och intelligent humor, gärna riktigt överraskande. Som kvinna i en stundtals ganska grabbig bransch har hon helt klart för sig att det gäller att vara envis och köra sin egen grej fullt ut. – Jag kör mitt race och jag gör det för att jag tycker att det är så otroligt roligt, visst kan jag påpeka ibland om det blir för grabbigt, men jag vill köra mitt och inte ta ansvar för allting som har med kvinnor att göra och räta upp det. Jag har rätt att göra det!

Publicerad 01 May 2013 12:00