Ett annat perspektiv på svenskarna har Al Pitcher som är född i Storbritannien, uppvuxen på Nya Zeeland med bosatt i Sverige. Något han ofta använder sig av i sina shower. Foto: bokastandup.se/press

Ett annat perspektiv på svenskarna har Al Pitcher som är född i Storbritannien, uppvuxen på Nya Zeeland med bosatt i Sverige. Något han ofta använder sig av i sina shower. Foto: bokastandup.se/press

Komikerstjärna kommer tillbaka

HUMOR. När Teckomatorps eget komikerpar Elin Nordén i och Mats Andersson I februari i år lyckades få internationellt erkända stå-upparen Al Pitcher till Svalöv betraktades detta förmodligen av de flesta som en engångsföreteelse. Men i november kommer Al Pitcher till Svalövs kommun igen – denna gång till Teckomatorp.
Frågan är om Svalövsborna nu kan räkna med att Al Pitcher blir ett återkommande inslag i nöjesutbudet?
– Nja, det är kanske mycket sagt, säger Elin Nordén.
– Men vad man kan räkna med är att vi på Humorfabriken ordnar stand up, sådär 1–2 gånger på år, när det är läge. Därmed inte sagt att Al Pitcher aldrig mer kommer hit.

Ett utifrånperspektiv

Det är genom sin personliga bekantskap med Al Pitcher som Elin Nordén och Mats Andersson åter lyckats boka honom.
– Han hade väldigt roligt när han var här sist. Och det var mycket uppskattat av publiken. Eftersom hans show var utsåld i Malmö fanns det till och med dom som åkte till Svalöv för att se honom.
Al Pitcher , är född i Storbritannien och uppvuxen på Nya Zeeland, men bosatt i Sverige och gift med en svenska. Sitt utifrånperspektiv på svenskarna har han använt i tidigare turnéer, exempelvis ”the Fika Tour”.

Jobbar med publiken

– Nu kommer han inte med sitt turnématerial till Teckomatorp, det gjorde han inte förra gången heller. Al jobbar mycket med med publiken, han är en mästare på att improvisera. Han kan skapa en speciell gemenskap mellan de som är i rummet medan han står på scen.
Sannolikt agerar Elin Nordén själv konferencier tillsammans med Mats Andersson och ytterligare ett par namn utlovas förutom dragplåstret Al Pitcher.
– Supportkomiker blir bland andra Ludde Samuelsson, säger Elin Nordén.
– Han är en ung, talangful jäkel som körde sin andra soloföreställning på Lunds humorfestival nu i augusti. Det finns de som kallar honom för en ung Johan Glans, det är en likanande snäll men finurlig humor..

MISSA INTE

Ståupparen Al Pitcher på Folkets hus i Teckomatorp lördagen den 9 november klockan 19. Biljetter hos Ica Matmästaren i Teckomatorp och Ica Gunnarson i Svalöv.

Publicerad 01 October 2013 15:11