Anders Vestergård (på trummor) ger nu ut en skiva med den brasilianske gitarristen Lupa Santiago.

Anders Vestergård (på trummor) ger nu ut en skiva med den brasilianske gitarristen Lupa Santiago.

Svalövsmusiker släpper skiva med brasiliansk jazzkändis

Av
Jonas Lundin

SVALÖV. I höstas släppte Anders Vestergård jazzplattan Ostrobothnian tales. Nu är han skivaktuell igen.

– Det drar år lite olika håll, säger Anders Vestergård om skivan Lisbon Sessions som han ger ut tillsammans med gitarristen Lupa Santiago från São Paulo.
Anders Vestergård och Lupa Santiago har känt varandra i runt sju år och har uppträtt tillsammans i olika sammanhang. Lisbon Sessions spelades in under en vecka i oktober föra året i samband med att de spelade på en känd jazzklubb i Lissabon, Hot Club of Portugal. De två musikerna står för hälften av skivans kompositioner var.
Hur skiljer sig denna skiva från din förra skiva Ostrobothnian tales?
– Den här är kanske inte lika lyrisk. Mina kompositioner här är lite råare. Lupas låtar är lite mer straight-ahead, säger han.

Lisbon Sessions med Lupa Santiago & Anders Vestergård Quintet får officiell release vid en konsert i Lissabon den 4 juli. Skivan finns att få tag i på till exempel Spotify och Itunes och att köpa på www.cdbaby.com. Det är Svalövsbaserade skivbolaget Drum Voice Records fjärde skivsläpp. Det är Anders Vestergård som driver det tillsammans med Emma Denward. Övriga musiker i kvintetten är Goncalo Marques, Michael Buckley och Ronan Guilfoyle.

Publicerad 20 June 2015 11:00