Onsdagen den 21 oktober uppträder Lennie Norman i Teckomatorps Folkets Hus.

Onsdagen den 21 oktober uppträder Lennie Norman i Teckomatorps Folkets Hus.

Lennie håller sig ovanför bältet

Av
Jonas Lundin

TECKOMATORP. Det blir inte några skämt under bältet när ståupp-komikern Lennie Norman intar scenen i Folkets Hus i Teckomtorp. Däremot kan publiken räkna med skämt om det egna åldradet och om makthavare.

Lennie Norman började sin artistkarriär som basist i sin far, jazzlegenden Charlie Normans trio på 1960-talet. 1989 sadlade han om till ståuppkomiker, som en av de första i Sverige.
Hur skiljer sig din standup då ifrån den du gör idag?
– Det skiljer enormt mycket. Då var jag nyss fyllda 40. Det var inte så vanligt att prata om under-bältet grejer. Det gjorde jag mycket de första åren. Sedan -93 skämtar jag inte under bältet överhuvudtaget.
Vad kommer publiken i Teckomatorp få vara med om?
– Jag ska framförallt se till att de kommer skratta och ha kul. Det är mitt primära mål i livet. Jag går upp på scen med allt som jag någonsin pratat om och lite till.
Vad ska det handla om?
– Om jag ska försöka mig på en innehållsförklaring... Jag driver med att bli äldre. Vi lever dessvärre i ett land där taket för komik sänks hela tiden. För att skämta om homosexuella, så måste man vara homosexuell, för att skämta om cp-skadade måste man vara cp-skadad, för att skämta om svarta så måste man vara svart själv. När jag var 26 år så kunde jag inte driva med pensionärer, men nu kan jag det, för jag är pensionär.
– Och självklart kommer makthavare få sig en släng av sleven. Det är alltid kul med en statsminister som sitter i mejerikläder på allsång på Skansen.
Kommer det bli någon lokal anknytning?
– Det kommer det ju bli, men jag kommer inte hålla på i 40 minuter att avhandla BT Kemi. Det ska publiken slippa höra om.
Bilden av komikern som olycklig, tror du på den?
– Nej, det tror jag inte. Jag tror inte något yrke, någonstans skulle kräva en viss typ av människor. Man kommer dit så som man är.

STAND-UP...

...med Lennie Norman, Therese Sandin, Mats Andersson och Elin Nordén med flera.
Folkets Hus i Teckomatorp onsdagen den 21 oktober klockan 19.30.
Bakom arrangemanget står Teckomatorps Humorfabrik.
Biljetterna, som kostar 120 kronor köps på ICA Matmästaren i Teckomatorp och i förbutiken på ICA Gunnarsson i Svalöv. Det går också bra att göra det på www.teckomatorpshumorfabrik.se.
 
 
 

Publicerad 07 October 2015 08:00