Komikern thomas Petersson kommer till Teckomatorp onsdagen den 16 mars.

Komikern thomas Petersson kommer till Teckomatorp onsdagen den 16 mars.

Thomas fyller upp Folkets Hus

Av
Jonas Lundin

TECKOMATORP. Det tog rekordsnabba fyra veckor att sälja alla 300 biljetter till stand-up med Thomas Petersson i Folkets Hus i Teckomatorp den 16 mars. Lokaltidningen tog ett snack med honom.

Vad ska du prata om?

– Det kommer att handla om lite av varje. Jag håller på att göra en ny show, som ska handla om att det är illa genomtänkt. Som när jag satt i tv-soffan med min sambo och hade min Ipad i knät och min kompis ringer och frågar vad jag gör och jag svarar: ”Jag sitter här med min padda”. Det är inte så väl genomtänkt.
Du är just nu ute och turnerar med farsen ”Tresteg i Snedstag”, regisserad, översatt och bearbetad av Adde Malmberg som också varit och stå-uppat i Teckomatorp. Vad är det som lockar med Teckomatorp?
– Det är ju två fantastiska, underbara eldsjälar, Mats och Elin. Och sedan är det kul att det inte bara händer saker på större orter, utan också på små. Det blir mer explosivt.
Gör du mest fars eller stå-upp?
– Det är nog lite mer stand-up. De senaste åren har jag inte gjort så mycket klubbjobb, utan mer på teatrar, företagsjobb och egna föreställningar. Det är nog 60-40.
Om du var jag, vilken fråga skulle du ställa till dig själv?
– Nog är det så Thomas att du kommer att hålla dig för fin för att prata om gifttunnor?
 

Publicerad 09 March 2016 10:00