Annika Bengtsson.
Foto: pressbild/joanna Björkqvist

Annika Bengtsson. Foto: pressbild/joanna Björkqvist

Hallå där Annika Bengtsson

Av
Carolina Svensson

SVALÖV. Hallå där Annika Bengtsson författare och aktuell med boken ”Kvinnor, vin och vänner” som utspelar sig på Fridhems Folkhögskola i Svalöv. Boken släpptes den 2 maj.
Vad handlar boken om?
– Den handlar om tre kvinnor som inte känner varandra sedan tidigare, som träffas på Fridhem för att gå kursen Blogga om böcker och de fem dagarna de är där och lär känna varandra med sitt bagage och bearbeta det och hur de förändras.

Hur lik är historien din egen tid på Fridhem?
– Storyn är helt påhittad, men miljöerna är bekanta. Jag har varit där åtta år och har med mycket om vad som händer på kvällarna. Alla som varit där känner igen sig.

Vad har du själv läst på Fridhem?
– Jag har läst några skrivarkurser och deckarskrivarkurser, hur man skriver filmmanus och grafisk design. Förra året läste jag ”att titta på och prata om film”. Jag tycker att det är en helt perfekt semester. Det genomsyrar boken, jag har inte skrivit den genren innan. Karaktärerna har varit med i tidigare böcker men har inte haft det så jätte kul, så jag ville ge dem några positiva dagar.

Du beskriver boken som en litterär bagatell, vad innebär det?
– Med det menar jag att romanen förhoppningsvis är tillräckligt litterär för att inte kännas fånig och en bagatell på det sättet som en varm lättjefull sommardag kan vara när den är som bäst.

Är det första gången någonting utspelar sig på Fridhems folkhögskola?
– Jag brukar inte namnge orter men den här gången tyckte jag det var viktigt, att beskriva omgivningen i Svalöv.

Publicerad 05 May 2016 06:00