Mats Andersson, Elin Nordén och Michael Harding ser fram emot sommarens föreställningar och tror det kan bli minst lika bra som förra året.Foto: Carolina Svensson

Mats Andersson, Elin Nordén och Michael Harding ser fram emot sommarens föreställningar och tror det kan bli minst lika bra som förra året.Foto: Carolina Svensson

Teckomatorp skojar i Marieholm

Av
Carolina Svensson

Humor. Den 8 juni drar sommarsäsongen igång för Teckomatorps Humorfabrik. Först ut på scen är Göran Ebenhart och Jonas Karlsson.

För andra året i rad kommer humorföreställningarna att ske på Hardings i Marieholm. Denna gång med ny scen och fler sittplatser. Förra årets samarbete blev en succé, och varför inte göra om det då, menar Elin Nordén och Mats Andersson som är arrangörer.
– Det var det enda arrangemang som tagit Marieholmarna ur hus och hem. Men vi får gäster från flera orter runtomkring, säger Michael Harding, en av ägarna till Hardings.
Han är minst lika nöjd efter fjorårets sommarsatsning. På premiären fyllde Anna –Lena Bergelin stället.

Mats Andersson berättar om den osämja mellan Marieholm och Teckomatorp som rör sig långt bak i tiden. Det sägs att raggarna från Marieholm åkte till Teckomatorp för att bråka och vice versa.
Schismen märktes även lite när Teckomatorps Humorfabrik drog igång. Trots att många i publiken hade rest från flera orter utanför Teckomatorp var det ingen från Marieholm. Och likadant var det när de körde sin första föreställning i Marieholm. Men sakta men säkert började grannbyarna att närma sig varandra.
– Det är roligt att komma utanför kommunen och sprida reklam för Teckomatorp, säger Mats Andersson.
Teckomatorps Humorfabrik hade inga planer på att göra en sommarsatsning innan Hardings hörde av sig.
– Vi kom hit och blev kära i stället, säger Elin Nordén.
– Det blir mer än en stand up föreställning, säger Mats Andersson.
När Hardings öppnade ville de samarbeta med olika arrangörer i närområdet för att kunna ha olika sommartillställningar. De hade sett att Teckomatorps Humorfabrik fanns och tog kontakt.
– Det var en lyckad satsning för oss alla, säger Michael Harding.
– Komikerna som har varit här tycker att det är roligt och personligt att uppträda här, säger Elin Nordén.
Efter förra året har Hardings satsat på en ny scen med tak och fler matplatser för att tillfredställa behovet av gäster. Och vem vet, kanske gör Michael Harding också ett framträdande

Föreställningar

8 Juni: Göran Ebenhart och Jonas Karlsson

6 juli: Adde Malmberg och Niclas Christoffer

3 augusti: Ann Westin och Ludde Samuelsson

7 september: Thomas Oredsson och Sandra Westin.

Till varje föreställning kommer även nyare bonuskomiker att uppträda.

Publicerad 02 June 2016 08:00