Pallplats på EM för Kågerödsryttare

Fjolårets fjärdeplats i dressyr för lag blev till en bronspeng

Av
Mikael Öhrn

KÅGERÖD. Det blev en försmädlig fjärdeplats förra året, men när årets EM i dressyr avgjordes i holländska Roosendaal tog det svenska Young rider-laget sig upp på prispallen. En som kunde fira sin största framgång hittills var Kågeröds RF:s Ludwig Wilken.

Det blev ett svenskt brons till det svenska Young rider-lag som företrädde Ludwig Wilken och hans lagkamrater 2015, men efterträdarna hamnade precis utanför prispallen året därpå. Att det blev brons i år värmer så klart lite extra då.

- Det är superkul! Man har inte upplevt det så många gånger, så det är verkligen roligt, säger Ludwig Wilken.

- Det var ändå så nära förra året, så man visste att det fanns en chans, fortsätter han.

 

Tillsammans med Emelie Aldenfalk, Kumla och Sofie Andersson, Sjöbo ingår Ludwig Wilken i ridsportförbundets spetstrupp i den satsning man gör på Young riders. Något som gör skillnad.

- Det är väldigt kul att de vill satsa på ungdomar och att man får vara en av dem, säger Ludwig Wilken.

Vad betyder det för dig på längre sikt?

- Det hjälper en att bli bättre. Man får peppning och de stöttar mycket.

 

Just nu tar den färska EM-bronsmedaljören och tävlingskollegan Capo Knight det lugnt, och kommer att göra så större delen av hösten, innan förberedelserna inför det sista året som Young rider sätter igång.

- Man får ladda om liksom. Man får spara lite på hästen också. Han går rätt mycket tävlingar, det sliter, säger Ludwig Wilken.

Utöver lagbronset blev det en 30:e-plats för Ludwig Wilken individuellt i ett 62 ekipage stort startfält. Sedan tidigare hade han ett NM-silver i lag 2016 på meritlistan. Sveriges poäng i lagtävlingen blev 211, 159. Tyskland var överlägsen etta på 220,421 och hemmanationen Holland kom tvåa på 214,184.

Publicerad 22 August 2017 10:55

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag