Lättlagat är receptet på fortsatt framgång för Strået

Oljeprofilen i mindre fokus när Svalövsklubben har funnit spelglädjen igen

Av
Mikael Öhrn

SVALÖV. Baksmällan efter det historiska avancemanget till ettan har lagt sig. Nu ska Strået fokusera mindre på oljeprofilen och mer på att ha roligt.

Avancemanget till ettan var det största i klubbens moderna historia, men man åkte ur med ett brak säsongen 2014/15. Säsongen därpå skulle BK Strået hitta vinnarspåret igen i tvåan, men det blev istället en ny degradering. Efter fjolårssäsongens gruppseger (Strået var nästbäst bland samtliga klubbar i hela trean sydvästra Götaland) har baksmällan efter avancemanget till ettan äntligen släppt och Svalövsklubben är tillbaka i tvåan.

- Många tyckte det skulle vara roligare att spela i tvåan för vi skulle vinna matcher igen, men vi tog för lätt på det, säger spelande tränaren Christer Albihn.

Förra säsongen fick man däremot äntligen få känna på hur det kändes att vinna igen, efter att bara ha förlorat tre matcher under hela säsongen tog Strået klivet tillbaka till tvåan. Lättlagat är receptet för att spela en bowling för den övre halvan av tabellen.

- Det har varit för mycket hysteri med oljeprofilen, men man får se vad det är för någon och sen göra vad man kan. Man ska inte lägga för mycket energi på det. Det låter kanske väldigt enkelt, men man får de här spärrarna så lätt i huvudet, då blir det svårare. Slappnar man av och har roligt, då går det ofta lättare, säger Christer Albihn.

Truppen är fortsatt tunn, men någon fara på taket är det än så länge inte för klubben.

- Men det är på det berömda håret, säger Christer Ahlbin och konstaterar att hela sporten i sig skriker efter nya spelare.

- Nöjesbowlingen håller på att växa, men det generar inte nya sportbowlare. Man (bowlingförbundet) försöker få in fler ungdomar. Det går sakta men säkert, men det tar sin lilla tid, säger Christer Albihn.

Första matchen den här säsongen spelas i hemmahall den 9 september klockan 9 mot Öresunds BS farmarlag.

 

 

 

Visste du att…

...utöver fjolårssäsongen, säsongen i ettan 14/15 och säsongerna 10/11 och 11/12, som tillbringades i trean, har Strået legat i tvåan åtminstone sen så långt tillbaka som säsongen 98/99.

...förra säsongen i trean spelade Strået ihop 34 poäng, fördelat på 15 segrar, fyra oavgjorda och tre förluster.

...avancemanget till tvåan säkrades i sista omgången efter storseger med hela 19-1 mot BK Lejonet.

Publicerad 29 August 2017 10:52

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag