...men för Dahl och BoIF barkar det nedåt

Av
Mikael Öhrn

KÅGERÖD. Det blev två år i trean, mer mäktade ett tunt BoIF inte med. Då sågar tränaren Andreas Dahl sitt lag.

 

Det började direkt i premiäromgången med två straffar redan i matchinledningen och slutligen förlust med 1-4 hemma mot Högaborg. Och så har det fortsatt.

- Det var starten på en väldigt osäker säsong. Sen har förlust på förlust satt sig på huvudet, säger Andreas Dahl, tränare i BoIF.

Men det har inte bara varit mentalt, trots bland annat hela åtta uddamålsförluster.

- Jag anser att det är kvalitén. När jag kollar tillbaka på säsongen kan jag inte säga en enda match där vi släppt in mål, som inte berott på ett individuellt misstag, säger Andreas Dahl och fortsätter:

- Det är inget att sticka under stol med att materialet inte är tillräckligt bra. Tyvärr!

 

Den dåliga träningsnärvaron har länge varit ett dilemma i BoIF, inte minst i år. Andreas Dahl nämner att truppen var 23 man stor inledningsvis, men att den därefter har sinat.

- Vi har varit så långt nere som på sex man på träning, säger han och fortsätter:

- Vi körde länge två pass i veckan och det tycker jag inte är mycket i division tre. Om du inte kan planera andra aktiviteter utifrån det i division tre, då har du inte heller där att göra.

Något som också kom att märkas av när det var dags att plocka ut matchtruppen.

- Att ringa och jaga folk i trean tycker jag inte är okej, säger han.

 

För den före detta HIF-, BoIS-, och Hammarbyspelaren var det här det första året vid sidan av plan. Han rannsakar även sig själv och tränarkollegan Bobby Alm Nilsson.

– Vi tränade 4-3-3 från början, nu med facit i hand skulle vi ha gått över till 4-4-2 och 4-5-1 och ligga lägre tidigare, istället för att försöka föra matcherna, säger han.

Tränarkarriären vill han fortsätta med och han har redan börjat titta på tränarutbildning, men om det blir en fortsättning i BoIF återstår att se.

- Även om det bara är division fyra, så om jag ger mig in i något ger jag hundra procent. Jag lägger ner tid som tar tid ifrån annat i sitt liv, då vill jag att det ska fungera, säger han och fortsätter:

- Mina tankar är att fortsätta som tränare, sen om det är i Kågeröd får vi se.

Andreas Dahl noterades för två matcher i år.

Publicerad 26 September 2017 05:45

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag