Detaljplan för flerbostadshus nära framtida tågstationen

Vill skapa nya attraktiva boenden och att stärka centrum

SVALÖV. Runtom i kommunen pågår en förtätningsprocess där man bygger nya bostäder för att få kommunen att växa. I Svalöv finns nu detaljplanen ute för det flerbostadshus som AB Svalövsbostäder vill bygga nära den framtida Pågatågsstationen.

Av
Sandra Björklund Qvarfordt

Lokaltidningen har tidigare skrivit om förtätningsprocessen i Svalövs kommun. Till exempel byggs flerbostadshus just nu i Teckomatorp och även i Tågarp har man köpt mark att bygga på. I Svalöv vill AB Svalövsbostäder bygga ett nytt flerbostadshus, som ska ligga vid Ryttarevägen och Gustaf Eliassons park.

Huset skulle därmed ligga nära både Svalövs centrum och den framtida Pågatågsstationen som planeras att tas i bruk år 2021. Detta gör det dels lättillgängligt för de som flyttar till det nybyggda huset vid Ryttarevägen, men också att fler boende i Svalövs kommun lättare kan ta sig runt med kollektivtrafik.

Kommunen säger att ambitionen med förtätningen i Svalöv är att skapa nya attraktiva boenden och att stärka centrum. Svalöv ska bli kommunens naturliga centralort och erbjuda bra service, handel och kollektivtrafik.

Detaljplanen visar ett L-format flerbostadshus som kommer bli max fyra våningar. Förutom lägenheter skulle bygget också innebära en möjlighet för småskalig vårdverksamhet i de nya lokalerna. Detaljplanen går att se på biblioteket och kommunhuset i Svalöv, samt på kommunens hemsida till början på januari.

Uppe till vänster i bild finns det område som planeras att byggas på.

Uppe till vänster i bild finns det område som planeras att byggas på. Foto: Skärmdump från detaljplanen

Publicerad 18 December 2017 03:00