Kommunstyrelsens ordförande hoppar av

SVALÖV.

Birgitta Jönsson (S) lämnar posten som kommunstyrelsens ordförande. Hon lämnar även övriga uppdrag i kommunen.

Av
Mikael Öhrn

Efter turbulensen i kommunhuset den senaste tiden står det nu klart att Birgitta Jönsson (S) lämnar sina uppdrag i kommunen, och då framför allt uppdraget som kommunstyrelsens ordförande. En post som hon innehaft sen 2012.

– Framför allt är jag mycket stolt över den fina utvecklingsresa som kommunen är i färd med. Vi blir fler invånare, våra skolresultat förbättras för varje år och planerad nybyggnation runt om i vår kommun är verkligen tillfredsställande att se. Snart har vi även Pågatågstrafik i både Kågeröd och Svalöv, vilket kommer att ge ytterligare en boost och vitalisera vår kommun ytterligare, säger Birgitta Jönsson i ett pressmeddelande, om de sex åren som har förflutit sen hon tog över som kommunstyrelsens ordförnade.

– Jag vill också tacka alla mina medarbetare och anställda för det fantastiska arbete ni dagligen utför. Jag tackar också alla företagare och medborgare för denna tid. Jag är verkligen stolt över er alla och jag är trygg i att veta att ert fina arbete kommer att fortsätt framöver - stort lycka till, fortsätter hon i samma pressmeddelande.

Birgitta Jönsson lämnade officiellt ordförandeposten i kommunstyrelsen den 1 februari. Vem som efterträder kommer att beslutas på kommunfullmäktigemötet den 29 januari.

Styrelseplatsen i NSVA och ersättareplatsen i Sydvatten kommer hon att behålla till dess att respektive årsstämma är genomförd.

Publicerad 29 January 2018 11:19

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag