"Den går ut på att stärka självkänslan"

SVALÖV.

Hallå där Gunnel Fjell, socialrådgivare och familjefridssamordnare på öppna insatser under individ- och familjeomsorgen på Svalövs kommun.

Av
Mikael Öhrn

Ni startar upp nya V.I.P-kurser (Viktig Intressant Person) på onsdagar klockan 17.30-19.30, med start den 14 mars. Vad är egentligen en V.I.P-kurs?

– V.I.P. är en kurs som handlar om att förebygga våld i nära relationer. Den går ut på att stärka självkänslan, så att man ska våga säga nej.

Det känns som att självkänslan är individuell, eller finns det en gyllene formel man kan använda sig av?

– Det finns inte någon mirakelkur, men däremot kan alla jobba med att förbättra sin självkänsla. Man lär sig stå upp för sig själv och att säga nej. Det som händer när man har dålig självkänsla är att att man har svårt för att sätta gränser, har svårt att säga nej och går med på saker man inte vill. Vi diskuterar det och har olika övningar på hur man skulle kunna göra istället.

Inget för mig, tänker någon. Men varför ska man söka?

– Jag tänker att de flesta människor har nytta av att gå den här kursen, oavsett man har små eller stora problem. Det bästa, om man är osäker, är att ta kontakt med mig eller någon annan som håller på med V.I.P-kursen. Vi brukar boka in en träff så att vi träffas och kan prata, sen bestämmer man om man vill gå eller inte.

Fotnot

V.I.P-kursen består av tolv utbildningstillfällen. Varje träff varar i två timmar. En utbildningsgrupp består av omkring sex personer, med olika grupper för män och kvinnor.

Anmälningar tas emot löpande och nya utbildningsgrupper startas upp efterhand.

Mer information och anmälningsblanketter finns bland annat på kommunens hemsida.

Publicerad 26 February 2018 10:15

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag