Kommunen vill sporra Svalövsborna till att starta eget

I mars börjar en kurs i egetföretagande

Av
SANDRA BJÖRKLUND QVARFORDT

SVALÖV. Den 19 mars börjar utbildningen The Academy. Det är en kurs för de som vill starta eget företag eller de som redan har ett eget företag. Under kurstillfällena får deltagarna kontakter, hjälp och verktyg för att bli bättre företagare. Katarina Borgstrand, utvecklings- och näringslivschef i Svalövs kommun, har höga förväntningar på kursen som arrangeras tillsammans med Familjen Helsingborg och Forza of Sweden.

Vad är The Academy?

– Det är en kurs för de som vill starta företag, de som precis har startat företag eller de som gjort det tidigare och vill skaffa ytterligare ett ben att stå på. Det är sex tillfällen under våren. Man får verktyg och utvecklar hur man som person är som företagare.

Varför vill ni ha den till Svalöv?

– För att det är en riktigt bra utbildning som känns kul att erbjuda Svalövsborna.

Är Svalöv en bra starta eget-kommun?

– Ja, vi är en företagstät kommun. Det finns många småföretagare. De är viktiga för om de utvecklas kan de anställa och då skapas det arbetstillfällen. Arbetstillfällen är A och O i en kommun så det är viktigt att kommunen jobbar med detta.

Vad vill du säga till de som tycker att det är läskigt att starta eget?

– Att den bästa tiden att starta eget är nu. Man ska starta och testa. Man behöver inte säga upp sig från sin anställning direkt, utan man kan börja smått. Det finns ingen bättre tid att starta eget än här och nu, det blir inte bättre imorgon eller nästa vecka.

Publicerad 05 March 2018 10:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag