Satsning på säkrare skolvägar

SVALÖV.

Vägarna för Svalövs elever ska bli säkrare.

Av
Martin Wingren

Kommunen har dragit igång projektet Säkra skolvägar. Syftet är att se över elevernas färdväg till skolan och ta fram en rekommenderad väg för elever som går eller cyklar. För elever som åker buss innebär det att kommunen ser över vägen till och från busshållplatsen men även området där man står och väntar på bussen.

– Signifikativt för samtliga orter i kommunen är att det är mycket genomfartstrafik. Vi är en pendlarkommun. Sen har vi en utmaning att vi måste förhålla oss till sex olika tätorter och samtidigt har en stor landsbygd som också har vissa behov som behöver ses över, sade Olof Röstin (M) i en tidigare intervju med Lokaltidningen kring projektet.

Följande kommer projektgruppen att fokusera på: busshållplatser och busskurer, belysning på vägar och gångbanor, trafikintensitet och hastighet på vägar som ska korsas, trottoarer eller saknad därav, övergångsställen, skyltning och samtal med elever och föräldrar.

En utvärdering av projektet med konkreta förslag på eventuella större förändringar ska presenteras för Samhällsbyggnadsnämnden i juni 2018. Mindre åtgärder kommer att utföras efterhand. I augusti kommer resultatet att presenteras på Svalövs kommuns hemsida.

Publicerad 03 April 2018 14:30

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag