Bildningsnämndens ordförande Torbjörn Ekelund (L) är nöjd med att 18 av kommunens pedagoger nu vidareutbildats i teckenspråk vid Malmö Högskola. Foto: ARKIV/Mikael Öhrn
Bildningsnämndens ordförande Torbjörn Ekelund (L) är nöjd med att 18 av kommunens pedagoger nu vidareutbildats i teckenspråk vid Malmö Högskola. Foto: ARKIV/Mikael Öhrn
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Ökad tillgänglighet på stöd till barn med svåra språkstörningar


SVALÖV. Efter ett beslut i kommunen för några månader sen att öka tillgängligheten på stöd till barn med svåra språkstörningar, har nu den första kullen pedagoger examinerats i teckenspråk vid Malmö Högskola.

Från att tidigare bara ha haft möjlighet att ge stöd till ett begränsat antal barn med svåra språkstörningar, enbart under förmiddagen, kan kommunen nu erbjuda ett betydligt större stöd i utvecklingen av språket.

– När vi nu kompetensutvecklat vår personal på bredden, med denna unika utbildning, så kommer fler barn att få stöd med sin språkutveckling tidigare och under längre tid på dagen, säger Torbjörn Ekelund (L), bildningsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

– Med så många välutbildade pedagoger kommer vi nu att kunna göra så mycket mer för många fler barn, fortsätter han.

Det är inte enbart vid hörselskada som teckenspråk kommer till användning, utan detta underlättar även vid kommunikation med barn som har Downs syndrom, Aspergers eller andra diagnoser inom autismspektrat. Det är även användbart när pedagogerna behöver prata med hörselskadade föräldrar eller med nyanlända.

Totalt är det 18 pedagoger inom för- och grundskola som läst Malmö högskolas teckenspråkskurs, på sammanlagt 7,5 poäng.


Publicerad: 14. juni 2017 11:08
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Landskrona & Svalöv

Startsidan just nu