Anders Svärd är ordförande för Socialdemokraterna i Svalövs kommun.
Anders Svärd är ordförande för Socialdemokraterna i Svalövs kommun.
Arkivbild/Mostphotos.com
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Socialdemokraterna i Svalöv går emot partilinjen

Ordförande: "Högt i tak"


SVALÖV. Att skicka ensamkommande barn till Afghanistan är förenat med livsfara. Det menar Socialdemokraternas styrelse i Svalövs kommun, som beslutat att ställa sig bakom kravet på att stoppa utvisningarna av ensamkommande barn och unga.

– Vi har fört en diskussion under en längre tid i styrgruppen och nu landat i samma åsikt som Socialdemokraterna i Värmdö tidigare gjort. Alltså att utvisningarna bör stoppas, säger Anders Svärd, ordförande för Socialdemokraterna i Svalövs kommun.

Krig, terrordåd och korruption. Detta är några av skälen till varför de socialdemokratiska politikerna landat i sitt beslut. Styrelsen i Svalöv betonar också att Utrikesdepartementet avråder från alla resor till Afghanistan med hänvisning till säkerhetsläget.

– Vi har ett osäkert läge i Afghanistan där det råder stor osäkerhet kring om det överhuvudtaget finns någon region i landet som är säker, säger Anders Svärd.

Trots att utvisningsstoppet inte är partiets nationella ståndpunkt, anser Anders Svärd det oproblematiskt att Svalövs arbetarkommun går emot partilinjen offentligt.

– Jag upplever att vi har högt till tak i partiet. Vi har skickat vårt ställningstagande till ansvarig minister Helén Fritzon och även till Morgan Johansson. Morgan har jag personligen talat med om saken vid tidigare tillfälle. Att ta ställning i olika sakfrågor på kommunal nivå är inget nytt, vare sig i denna frågan eller i andra, säger Anders Svärd.


Publicerad: 09. oktober 2017 14:28
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Landskrona & Svalöv

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa