Dags för första hoppet hos Viarp

”Alltid varit roligt att tävla”

Av
Martin Bergström

RIDSPORT. Dressyrtävlingar är redan avklarade. Nu är det dags för första hopptävlingen som lockar hundratals ryttare runt om i Skåne.

Tävlingshinder ska fram, parkeringsplatser ska ordnas och flera funktionärer kommer att hjälpa till när Viarps kör- och ridklubb arrangerar årets första stora hopptävling. Ett hundratal ryttare kommer att besöka ridhuset för den lokala och regionala tävlingen.
– Vi kommer att ha lokal tävling under första dagen och regional tävling under andra dagen. Det är lite mer för nybörjare under första dagen, säger ridläraren Susanne Johannesson.

Räknar med 200 ryttare
Hon räknar med att mellan 150 och 200 ryttare runt om i Skåne kommer till Viarp för att vara med i tävlingen som kommer att avgöras inomhus.
– I vanliga fall är vi ute så fort vi vet att det är bra väder. Men nu valde vi att ha tävlingen inomhus. Vi kan behöva använda ytan där ute som parkeringsplats, för att alla ska kunna komma hit och få plats, säger hon.
Det är en tävling för ponnys och med andra ord ryttare upp till 18 år, där många kommer vara ganska nya i tävlingssammanhang.
– Det är ingen som kommer att göra sin första tävling, men på den lokala tävlingen är det lite fler nybörjare som är med. De har gjort några klubbtävlingar innan, säger Susanne Johannesson.

En av de stora tävlingarna
Viarps kör- och ridklubb kommer att ha några egna ryttare med i tävlingen och en som dock får stå vid sidan i år är Rebecca Andersson som blivit för gammal för att delta.
– Jag har varit med i tävlingen sedan jag var tio år och det har alltid varit riktigt roligt att tävla, så det är lit synd att man inte kan vara med, men jag ska vara här och hjälpa till vid sidan om, säger hon.
Tävlingen som avgörs på lördag och söndag blir en av de stora tävlingarna som klubben har under året.
– Vi brukar ha ungefär åtta stora tävlingar och till hösten kommer vi ha allsvenska tävlingar som är ännu större, men detta är en bra tävling som kräver mycket av hela föreningen, säger Susanne Johannesson.

Publicerad 28 April 2010 08:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag