Kristofer Dignert, Johan Abrahamsson, Markus Sutinen och Viktor Norrbacka i nystartade Landskrona Discgolfklubb hoppas att fler ska hitta till den nyanläggda Landskrona Citadell discgolfpark. Foto: Mikael Öhrn

Kristofer Dignert, Johan Abrahamsson, Markus Sutinen och Viktor Norrbacka i nystartade Landskrona Discgolfklubb hoppas att fler ska hitta till den nyanläggda Landskrona Citadell discgolfpark. Foto: Mikael Öhrn

”Alla kan kasta en bit plast”

Ny sport har hittat till Landskrona

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

DISCGOLF/LANDSKRONA. En ny arena är född i Landskrona. Och med det en ny klubb. Nu hoppas Landskrona Discgolfklubb att fler ska upptäcka sporten och Landskrona Citadell discgolfpark.

Som golf, men istället för att slå med klubba och boll kastar man en så kallad disc. Målet är att nå den uppsatta korgen på varje tee eller bana på så få kast som möjligt. Således en sport som rimligen bör tilltala de flesta, oavsett ålder, kön och erfarenhet, menar Landskrona Discgolfklubbs grundare Johan Abrahamsson.
- Alla kan kasta en bit plast. Man behöver inte heller några speciella kläder eller boka tid. Du lägger nivån hur du vill, säger han.
Sporten utövas året runt.
- Vi har vintertouren varje söndag klockan elva fram till april. Då är alla välkomna. Vi lånar gärna ut discar.

”Vacker bana”

Den unga discgolfparken lockar redan spelare utifrån.
- Framförallt är det en vacker bana. Vallgravshindren gör det dessutom väldigt speciell, till mångas förtret. Det är många som blir av med discarna där, säger Johan Abrahamsson.
Medan Johan Abrahamsson har hittat tillbaka till sporten efter några års frånvaro, är spelare som Kristofer Dignert och Markus Sutinen nybörjare sen ett par månader tillbaka.
- Man blir biten av sporten och medspelarna. Man har roligt längs med vägen och träffar många nya människor, säger Kristofer Dignert.

Siktar på sommartouren

Föreningen har ännu inte fått sitt officiella erkännande från Riksidrottsförbundet, men det är på väg. Då hoppas man också kunna vara med och tävla i de officiella tävlingarna som arrangeras i Skåne, men även på Själland.
- Det finns en vintertour och en sommartour, men det blir mer aktuellt när vi får papperna för föreningen. Nu är det inte alla som vill tävla, men jag tror absolut att vi ska kunna vara med i sommartouren i år, säger Johan Abrahamsson.
En informationsskylt finns placerad på Citadellvägen nära korsningen mot Eriksgatan.

Publicerad 13 January 2014 07:00