Gammal klassiker tillbaka i Landskrona

"Grindslanten" är tillbaka igen

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Landskrona BoIS har gjort klart med ett nygammalt nyförvärv inför säsongen. ”Grindslanten” som gjorde entré på slutet av 80-talet är nämligen tillbaka vid IP:s ingång.
– Det är en kreativ idé och initiativ från vårt nybildade medlems- och supporterutskott, förklarar ordförande Gabriel Munck.
Säsongen närmar sig med stormsteg och under vintern har Landskrona BoIS precis som de flesta andra lag förstärkt sin trupp med nyförvärv. Men det är inte på plan som det finns nyheter i Landskrona.
Vid entrén är nämligen klassikern ”Grindslanten” tillbaka.
– Visst måste man vara lite kreativ. Vi jagar intäkter överallt och försöker hitta på bra saker. Det här är ett lite annorlunda sätt och vi hoppas att det blir lyckat, säger ordförande Gabriel Munck.
”Grindslanten” har anor långt tillbaka i tiden då barn som öppnade grindar för förbipasserande droskor på så sätt fick en slant. 1988 ersatte ”Grindslanten” entréavgiften i Landskrona under ett år. Den här gången blir den dock ett sätt för supportrar att skänka en extra slant.
– Jag känner att våra supportrar är generösa, det tycker jag.
Man kommer kunna följa pengaflödet på klubbens hemsida under säsongen. Pengarna som tjänas in är inte öronmärkta utan kommer att gå dit de behövs.
– Vi har inte satt upp något mål och det här är inget som finns med i budget. Det är jättesvårt att säga hur mycket vi kan få in. Men det blir en extra slant helt enkelt. Vi ska se till att spela så bra att vi förtjänar pengarna.
Samtidigt närmar sig säsongen med stormsteg och efter fina resultat, framför allt i Svenska cupen, är humöret på topp i klubben.
– Jag skulle ljuga om jag inte sa att det är lite optimism i klubben just nu. Samtidigt brukar man alltid vara optimistisk vid den här tiden på året.
Vad har ni för förhoppningar på säsongen?
– Vi vill gå upp och hoppas att det ska bli i år. Vi har sagt att vi ska göra det inom två år så vi kan inte hoppas på något annat.

Publicerad 18 March 2017 07:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Landskronaföretag får stöd för klimatprojekt

LANDSKRONA/SKÅNE. Totalt satsas 153 miljoner kronor på olika klimatprojekt runt om i Skåne. Pengarna delas ut av Klimatklivet. Ett av 37 skånska projekt finns i Landskrona. Här ska företaget DSV Road AB satsa på intern laddning och får därför ett anslag på 66 500 kronor.

– Klimatklivet är brett. Det handlar inte bara om stöd till elbilsladdning vilket många tror. Alla som har en idé som kan leda till god klimatnytta kan söka stöd från Klimatklivet. Både enklare och mer komplicerade åtgärder välkomnas, säger Sandra Johanne Selander, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har 142 klimatsmarta åtgärder beviljats stöd i Skåne för totalt 366 miljoner kronor. Detta leder till en årlig minskning på 105 000 ton koldioxid.