Albert, 15, jonglerar med vassa knivar
Albert Ivarsson, 15, från Landskrona ska flytta till Botkyrka för att följa sin dröm. "Jag vill bli skådespelare eller cirkusartist", säger han.
Foto: Ida Asplund Ådahl
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

VIDEO: Albert, 15, jonglerar med vassa knivar


Nycirkus

Nycirkus är en föreställningsform inom den fria alternativa teatermiljön, som baserade sig på cirkusfärdigheter.

LANDSKRONA. Albert Ivarsson kallar sig själv för en teaterapa. Nu går flytten till Botkyrka för att kunna börja på ett cirkusgymnasium.

– Det är min dröm, säger han.

För det mesta den som spexar och syns. Det är Albert ”Abbe” Ivarsson. Sedan han var sju år har han varit med i Kulturskolans Gycklarna – en grupp som sysslar med teater och cirkus. Han har stått på Landskrona teaters scen ett flertal gånger, bland annat i föreställningen Peter Pan och En midsommarnatts dröm.

– Jag har alltid trivts på scen. Jag känner mig hemma där, säger Albert Ivarsson.

Förutom att vara med i en teatergrupp, engagera sig i Gycklarna och allt som hör skolan till, har han även tränat friidrott. Men när schemat blev för tajt slutade han.

– Jag känner nog ganska så bra av när det blir för mycket. Då försöker jag lyssna på det och kanske boka av någon aktivitet.

Men nu blir det cirkus, eller snarare nycirkus för hela slanten. I dagarna går flyttlasset till Botkyrka, utanför Stockholm där han ska börja på Cirkus Cirkörs gymnasieskola.

– Det är en riktig dröm för mig. Det ska bli roligt att träffa en massa andra människor som tycker om samma sak som jag – cirkus och teater, säger Albert Ivarsson.

Han är lugn och inte särskilt nervös. När vi träffas en dryg vecka före flytten har han hunnit packa. Men bara strumpor.

– Haha, det är en bit på vägen i alla fall. Jag tänker att det ordnar sig.

Var ser du dig själv i framtiden?

– Jag vill bli skådespelare. Eller cirkusartist. Om tio-femton år hoppas jag att jag är etablerad som något av det.

Vad tänker du kring vägen dit?

– Jag kommer nog att få jobba hårt för det, men det får alla som vill något. Jag tror det kommer att lösa sig. Jag är nog väldigt målinriktad och nu försöker jag lära mig så mycket jag kan. Jag vill ha en bred grund att stå på.

 


Publicerad: 10. augusti 2017 10:45
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Landskrona & Svalöv

Startsidan just nu