Rösta fram Årets vardagshjälte 2014.

Rösta fram Årets vardagshjälte 2014.

VARDAGSHJÄLTAR:

Rösta fram Årets Vardagshjälte 2014

”Det finns åtskilliga vardagshjältar som är värda att få mer än en klapp på axeln”

Av
Lotta Wahlqvist

Lokaltidningens ledstjärna är att berätta om människorna i vår närhet. Något som mina journalistkollegor runt om i södra Sverige är enormt duktiga på!
Vi har 42 tidningar och de delas ut till nästan en miljon hushåll varje vecka. Att läsa alla artiklar som publiceras är tyvärr en omöjlighet för mig, men jag försöker hinna med så många som möjligt. Och det är ett sant nöje. Dagligen berörs jag av historier om fantastiska personer som ideellt kämpar för att hjälpa sina medmänniskor.
Jag kan med varmt hjärta konstatera att det finns åtskilliga vardagshjältar som är värda att få mer än en klapp på axeln.
Sagt och gjort, i fjol inrättade Lokaltidningen utmärkelsen Årets Vardagshjälte. Vi valde ut 20 kandidater i södra Sverige som Lokaltidningen hade skrivit om under det gångna året och gav läsarna tillfälle att rösta på sina favoriter. Allt för att påvisa vilka otroliga lokala krafter som finns runt om kring oss.
Vår allra första vinnare avslöjades i februari i år. Då var det Missing Dog som korades till Årets Vardagshjälte 2013. Förutom ett diplom, förärades nätverket ett presentkort värt 3 000 kronor hos en djurbutik.
Och nu är det dags för er läsare att utse vem eller vilka som är värda att hyllas lite extra genom att bli Årets Vardagshjälte 2014!
Tyvärr är det inte möjligt att synliggöra alla goda gärningar och vi har tvingats välja. I år delar vi upp arrangemanget i tre regioner: Årets Vardagshjälte 2014/Skåne, Årets Vardagshjälte 2014/Småland samt Årets Vardagshjälte 2014/Halland. På så sätt lyckas vi åtminstone uppmärksamma ännu fler än förra året.
Information om de nominerade finns i våra editioner Malmö Söder, Malmö Öster, Malmö Väster, Malmö-Limhamn, Vellinge och Svedala vecka 51. Svalöv, Landskrona, Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Söderåsen och Båstad-Laholm vecka 52. Gislaved, Växjö, Alvesta och Ljungby vecka 52. Halmstad vecka 52, Kristianstad och Hässleholm vecka 1 samt Ystad, Sjöbo, Skurup, Lund, Lomma, Kävlinge, Staffanstorp och Mellanskåne vecka 2.
Röstningen avslutas lördagen den 31 januari 2015. Tre vinnare kommer att utses, en från varje region, och presenteras i februari månad. De som deltar i röstningen har chansen att vinna biobiljetter.

Klicka här för att komma till röstningen:
http://app2.lokaltidningen.se/vardagshjaltar/skane/
http://app2.lokaltidningen.se/vardagshjaltar/smaland/
http://app2.lokaltidningen.se/vardagshjaltar/halland/
Passar redan nu på att tacka för ert deltagande i röstningen.
Bästa hälsningar,

Lotta Wahlqvist
Chefredaktör och ansvarig utgivare
LOKALTIDNINGEN MEDIACENTER SVERIGE AB

Så här röstar du

* Det finns tre olika tävlingsikoner; en för Skåne, en för Småland och en för Halland.

* Klicka på den kandidat som du vill lägga din röst på.

* Du kan rösta på en kandidat/region.

 

Publicerad 01 January 2015 14:37