Foto: Mostphotos.com

Foto: Mostphotos.com

Polis misstänks för brott efter dödsolycka

Kvinna kämpar för sitt liv på sjukhuset

LANDSKRONA. En polis är brottsmisstänkt efter onsdagskvällens olycka då en man blev ihjälkörd och en kvinna skadades svårt.
– I och med att det handlar om en dödsolycka blir brottsrubriceringen vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik. Ärendet ligger hos en särskild internutredningsgrupp, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson till Lokaltidningen.
Olyckan inträffade på Hälsingborgsvägen i Landskrona vid 18.40-tiden. Polisbilen var på väg till ett ärende i Helsingborg när den av okänd anledning körde på paret i 50-årsåldern. Mannen omkom medan kvinna vårdas för allvarliga skador. 

Inledningsvis uppgavs att polispatrullen var på utryckning. Men enligt chefsåklagare Bengt Landahl var den misstänkte polisen och hans kollega ute på ett uppdrag som inte var av akut karaktär.
– Det var ingen utryckning i den bemärkelsen, säger åklagaren till TT.

LÄS MER: Polisbil körde på två fotgängare – en man död
Händelsen har gjort avtryck hos Polismyndigheten i nordvästra Skåne.
– Det som har hänt är förfärligt. Alla är både upprörda och nedstämda. Våra tankar går till de anhöriga, Eva-Lotta Hermansson Truedsson

– Polisen är ju till för att hjälpa människor, och så händer det här. Detta är något de inblandade får bära med sig för resten av livet.

Publicerad 07 January 2016 10:15