När det är helg är det inte alla som har nyheter i fokus. Lokaltidningen hjälper dig att hänga med!

När det är helg är det inte alla som har nyheter i fokus. Lokaltidningen hjälper dig att hänga med!

Medan du höll helg...

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

SYDSVERIGE. Den första vanliga helgen efter jul, nyår och trettondag bjöd på en hel del dramatik. Lokaltidningen uppdaterar dig om de viktigaste nyhetshändelserna!
Mordförsök är polisens rubrik på knivattacken i Östra Göinge. En man knivhöggs strax efter midnatt efter ett bråk.
– Mannen förs till sjukhus. En man grips på platsen, misstänkt för försök till mord, säger Marie Keismar som är regionvakthavande befäl.
Tidigt på måndagsmorgonen körde en personbil rakt in i en plogbil på E6:an i höjd med Rebbelberga. Det var mycket kraftig dimma när olyckan inträffade vid tretiden på morgonen. Flera personer befann sig i bilen och minst en fick klippas loss efter olyckan.
Vid tretiden på söndagsmorgonen rånades en lastbilschaufför på Mineralgatan i Helsingborg. Två män med pistol hotade honom och han tvingades lämna en del av lasten.

Någon blev arg på museet i Trelleborg under natten till söndagen. Vid midnatt kastade denne en stor sten genom ett skyltfönster. Polisen har inga spår efter gärningsmannen.
Under helgen har två personer gripits misstänkta för människosmuggling. Klockan tre på söndagsmorgonen greps en misstänkt flyktingsmugglare och en flykting sedan de kommit till Domsten utanför Helsingborg i en gummibåt. Strax före 18 på söndagskvällen stoppades en taxichaufför med en flykting utan id-handlingar. Även han misstänks för brott mot utlänningslagen.

LÄS MER: En anhållen för människosmuggling i båt

LÄS MER: Taxichaufför gripen för människosmuggling
Ett tiotal polispatruller sändes på lördagskvällen till Bennets väg i Malmö. De skulle gripa en person misstänkt för misshandel och gick in med ett stort antal patruller för att undvika kravaller.
Kvinnan gick vid Södervärn när väskryckaren slog till. Han cyklade förbi och ryckte till sig kvinnans väska vid 22.30-tiden på lördagen. Polisen har inga spår efter gärningsmännen.
Skott sköts i luften och en person misshandlades med någon form av tillhygge på en parkeringsplats på Koppargården i Landskrona på lördagskvällen. Ett antal patruller kallades till platsen, men målsäganden klarade sig med lindriga skador.

LÄS MER: Misstänkt skottlossning vid bråk på parkeringsplats

Flera hundra personer som vägrade visa id demonstrerade vid den nya passkontrollen på Kastrup på lördagseftermiddagen. Några demonstranter blev våldsamma, men i stort sett gick demonstrationerna relativt lugnt till.

LÄS MER: Bildextra: Protester mot id-kontroll på Kastrup
Klockan 07.38 på lördagsmorgonen kör en bilist rakt in i en trädgård på Allbogatan i Alvesta. Föraren är en man i 25-årsåldern och när polisen låter honom blåsa visar det sig att han är berusad. Han misstänks nu för rattfylleri.
På Nobelvägen vid Södervärn kliver två män på lördagsmorgonen ur en bil och knivhotar en kvinna. När de fått hennes tillhörigheter kliver de in i bilen och kör därifrån igen. Polisen har inga spår efter gärningsmännen.
 

Publicerad 11 January 2016 06:06