Medan du höll helg...

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

SYDSVERIGE. Äldre som blir lurade, bråk på ett flyktingboende och flera misslyckade rån mot butiker. Lokaltidningen sammanfattar ett urval av helgens händelser.
Måndag:
05.33: Någon har brutit sig in på Hylliebadet i Malmö och stulit tre så kallade cash guards. Det är apparater som kassörskan stoppar in sedlar i vid betalningar. Det är oklart hur mycket pengar som fanns i maskinerna.
Natten: Polisen har under natten vakat över ett flyktingboende i Ljungby kommun. På söndagen greps en man på boendet, misstänkt för sexuellt ofredande mot barn. Det ledde till ett större bråk på flyktingboendet senare under dagen.
Enligt uppgift bor det 85 personer på boendet och alla är inblandade mer eller mindre i bråket.
Söndag:
17.00: På mindre än en timme inträffar tre åldringsrån i Halland. Personer har trängt sig in i äldre personers lägenheter. I två av fallen har de stulit kontanter, i det tredje har de tagit ett bankkort med kod. Två av stölderna ägde rum i Hyltebruk och den tredje i Laholm.
16.51: En spelbutik i Häljarp utanför Landskrona rånas av fyra personer med maskering. Minst en pistol har använts vid rånet. Det är oklart hur mycket pengar rånarna kommit över och ännu är ingen gripen.
11.51: En trafikolycka ger mörker i delar av Munka-Ljungby. Det är en bilförare som kör rakt in i ett elskåp.
05.07: En rånare hotar personalen på ett gatukök på Kullagatan i Helsingborg. Eftersom luckan är stängd låter personalen helt enkelt bli att släppa in rånaren. Ingen är gripen.
00.12: En villa i Höganäs drabbas av inbrott. När villaägaren på Långarörsvägen i Höganäs kommer hem strax efter midnatt märker denne att det varit inbrott.
Lördag:
23.19: En bil voltar på väg 17 utanför Svalöv. Föraren förs till sjukhus med bland annat nackskador.ö
19.57: På Lorensborgsgatan rusar flera personer in i en butik med dragna knivar. Efter att ha fått smaka på butiksinnehavarens självförsvarsspray lämnar de platsen utan rånarbyte.
19.13: På ett återvinningsföretag i Karlskrona griper väktare en misstänkt koppartjuv. Han lämnas över till en polispatrull.
13.53: Tre män grips på ett asylboende i Tyringe, sedan de misstänks ha misshandlat en annan boende. De ska både ha slagit, sparkat och skallat denne.
12.26: En lägenhet på Gasverksgatan i Helsingborg blir helt utbränd efter en häftig brand. Ingen person ska ha skadats.
12.01: Flera bilar är inblandade i en seriekrock på E22:an i höjd med Tollarp. Ingen ska ha skadats allvarligt.
06.23: En villa i Stenbrohult utanför Älmhult har brunnit ned till grunden. Polisen rubricerar det hela som mordbrand.
01.58: En man i 25-årsåldern anmäler att han blivit misshandlad av en yngre man på Järnvägsgatan i Helsingborg.
00.29: En kvinna utsätts för ett personrån på Möllevångstorget i Malmö. Ingen skadas vid händelsen.
 

Publicerad 25 January 2016 06:10