Helgen har varit ovanligt nyhetsintensiv. Med Lokaltidningens hjälp slipper du missa något!

Helgen har varit ovanligt nyhetsintensiv. Med Lokaltidningens hjälp slipper du missa något!

Medan du höll helg...

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

SYDSVERIGE. Det har hänt ovanligt mycket i helgen. Ta hjälp av Lokaltidningens nyhetsöversikt så missar du inget viktigt!
Måndag/Söndag
04.24: Net on nets butik på Ågatan i Malmö utsätts för en fräck kupp. En eller flera gärningsmän lyckas slå hål i en vägg och går in i butiken, där bland annat bärbara datorer stjäls.
02.46: När polisen kontrollerar en lastbil på Piggvarsvägen i Gislövs läge visar det sig att den är full med vitvaror. Eftersom ingen finns i närheten av den fattar polisen misstankar och snart upptäcker de att det varit inbrott i minst en nybyggd villa i området.
20.26: En 15-årig pojke berättar för sin mamma att han blivit rånad vid Geijerskolan på Limhamn och polis tillkallas. 
Två unga män ska ha hotat med kniv och tilltvingat sig pojkens mobiltelefon, jacka och kofta, säger Calle Persson på polisens kommunikationscentral
17.50: Polis och brandkår kallas till en lägenhetsbrand på Drottninghög i Helsingborg. Det visar sig att det är en kaffekokare som börjat brinna och ingen skadas vid branden.

14.30: En övergiven bondgård totalförstörs vid en brand i Orås/Östragård. När räddningstjänsten kommer till platsen kan de bara konstatera att de inte kan hindra att byggnaderna brinner upp.
11.13: En man i 40-årsåldern grips efter ett rån mot en livsmedelsaffär i Svedala. Ett stort antal patruller sökte efter gärningsmannen och när den misstänkte grips hittas en pistolattrapp i hans bostad.

Lördag:

22.44:
En butik på Klostergatan i Lund rånas av två män med ett pistolliknande föremål.
De kommer över bland annat kontanter.
22.12: När kvinnan ropar på hjälp blir rånarna rädda och springer från platsen. Händelsen inträffar på Suellsgatan i Landskrona och rubriceras som försök till rån.
16.57: Räddningstjänsten får larm om brand i en villa i Hjärup. När de kommer till platsen kan de snabbt släcka branden, men i ett uthus hittas en man avliden efter en explosion. Senare på kvällen anhålls en kvinna, misstänkt för mord, dråp eller grovt vållande till annans död.
14.40: I Lyckeby totalförstörs en matvagn efter en brand. Polisen vet inte vad som orsakat branden, men man misstänker en arbetsplatsolycka.
12.09: Efter ett bråk hittas en man mördad i Ödeshög. Tack vare ett bra signalement kan en man gripas någon timme efter brottet. Han misstänks nu för mord eller dråp.
08.22: Genom att trycka på överfallslarmet skrämmer personalen i en butik på Claesgatan  i Malmö bort rånarna. En anmälan skrivs om försök till rån.
05.49: När mannen och kvinnan kommer hem till sin bostad i Tomelilla upptäcker de en okänd man i sin soffa. Då de försöker få ut honom slår denne villaägaren. Han misstänks nu för hemfridsbrott och misshandel.
03.30: På Norra Parkgatan vid Möllevångstorget slår en man en annan i huvudet med en flaska. En person grips för grov misshandel och målsäganden körs till sjukhus för omplåstring.
02.32: En tafsande man omhändertas på Stortorget i Malmö.
 
 
 

Publicerad 01 February 2016 06:18