Medan du höll NYÅRShelg...

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

SYDSVERIGE. Nytt år och nya brott. En av polisens arbetsintensivaste helger är till ända och förutom fylla och bränder har det bland annat inträffat två mordförsök. Lokaltidningen guidar dig till helgens nyheter!
Söndag:
22.23: Räddningstjänsten och polisen kallas till Ramels väg i Malmö där det brinner i ett soprum. En polisanmälan om skadegörelse upprättas.
22.20: Två personer beväpnade med kniv rånar en man på Sjöblads väg i Malmö. De tar hans mobiltelefon och springer från platsen.
21.30: Stora delar av Sandsbro skola i Växjö står i lågor. Flera barn har synts på skolans tak innan branden och händelsen är rubricerad som mordbrand.
16.16: En villaägare kommer hem till sin villa på Föreningsgatan i Landskrona och upptäcker att det varit inbrott. Någon har rest en stege mot ett fönster på andravåningen och brutit sig in.
14.23: Varubudet berättar för den 70-åriga kvinnan att han har huvudvärk och kvinnan hämtar en Ipren. När hon kommer tillbaka är både hennes plånbok och mannen borta. Händelsen inträffar på Eriksfältsgatan i Malmö.
13.44: En bilförare krockar med inte en utan två älgar på en väg utanför Gislaved. Föraren chockas men får inga fysiska skador.
08.23: En kraftigt blödande och blödande kvinna hittas utomhus i östra delen av Landskrona. Hon är i 35-årsåldern och strax efteråt grips en man i 45-årsåldern för mordförsök.
03.27: När polisen kommer till trafikolyckan på Ingelstadsvägen i Kristianstad upptäcker de att bilen är kvar, men föraren försvunnen. De spårar efter föraren, men hen är ännu inte upphittad.
02.28: Polisen stoppar en bilförare på Ängelholmsleden i Helsingborg. Föraren är en man i 40-årsåldern och är redlöst berusad.
02.24: På en pub i Helsingborg blir en vakt attackerad med någon typ av tillhygge. Det rubriceras som grov misshandel.
02.19: En brand anmäls till polis på Seminarieskolan i Landskrona. Det visar sig vara en mindre brand i ett klassrum.
02.09: På John Ericssons väg blir en ung kille rånad på sin väg. Ett gäng ungdomar tvingar honom att lämna ifrån sig mopeden innan de tar den och kör ifrån platsen.
02:00: Polis kallas till Nya Boulevarden i Kristianstad, sedan en vakt på ett uteställe fått ett knytnävsslag i ansiktet.
01.49: På Skeppsgatan i Malmö blir en yngre man skuren i ryggen i samband med ett rån. Inga värdesaker togs vid råntillfället.
01.31: När ägarna kommer hem till sin villa i Skanör upptäcker de att det varit inbrott. Tjuvarna har letat igenom hela fastigheten och det är oklart vad som stulits.
01.28: På Gärdesvägen i Hässleholm får räddningstjänsten rycka ut och släcka en brand på en balkong.
01.23: En villa i Gislaved totalförstörs i en brand som polisen nu misstänker är anlagd. Vid sjutiden på morgonen blossar branden upp igen.
00.20: Stora delar av Malmö mörkläggs under 20 minuter på grund av strömavbrott. Sannolikt är tekniskt fel orsaken.
00:10: De två männen blir påhoppade och misshandlade av flera män på Stortorget i Helsingborg.
00.05: En raket skjuts in i en lägenhet på Bangatan i Malmö. En mindre brand utbryter, men ingen skadas.
00.01: Medan mannen står och tittar på fyrverkerierna på Vattentorget i Växjö blir han bestulen på sina tillhörigheter.
00.00: Precis vid tolvslagen utsätts en kvinna på Möllevångstorget för en väskryckning.
Lördag: 
22.32:  En man i 55-årsåldern utsätts för ett mordförsök i Landskrona. Han skadas allvarligt och en kvinna i 35-årsåldern grips.
21.13: På Torget i Staffanstorp blir en väktare beskjuten med raketer.
20.26: En restaurang på Rosengård utsätts för ett väpnat rån.
20.11: För andra gången på en kort stund får räddningstjänsten åka till Albogatan i Kristianstad och släcka en brand i en container.
19.39 - 19.52: Ett flertal bilar brinner i Malmö, bland annat på Stensjögatan och Baltiska vägen.
19.26: En man blir sprayad och rånad i Stadsparken i Lund.
18.51: Kvinnan i Asarum började nyårsfirandet tidigt och satte sig sedan bakom ratten. Hon körde av vägen och misstänks nu för rattfylleri.
18.15: En villa med flera lägenheter totalförstörs vid en brand på Kritbruksgatan i Malmö.
18:00: Ett café i Eslöv utsätts för café. Polisen kommer till platsen och kan gripa tre personer under 15.
09.50: En rullstolsburen man tar ut pengar på en bankomat på sjukhuset i Helsingborg, då en rånare med våld tar hans pengar. Polisen hoppas att övervakningsfilmer kan leda fram till gärningsmannen.
04.31: En fest i Tving urartar i ett slagsmål mellan två kvinnor. Den ena slår en flaska i huvudet på en andra.
02.08: En fyrverkeripjäs skjuts in i polishuset i Ljungby. Ingen skadas, men händelsen räknas som sabotage, eftersom det stör allmännyttig verksamhet.
Fredag:
23.31: På Lindängen i Malmö står en container i lågor. En anmälan om skadegörelse upprättas.
21.30: En man huggs med flera knivhugg i bröstet när han är i en butik på Bennets väg i Malmö. Händelsen rubriceras som mordförsök och rån.
20.22: Räddningstjänsten skickas till Bökebergsvägen i Svedala. Där står en container i lågor.
 
 
 

Publicerad 01 January 2017 23:04