Svar från Johan Esbjörnsson (S)

LANDSKRONA. Så här svarar oppositionsrådet Jonas Esbjörnsson (S) på Rebecka Weimarks mejl om de allvarliga händelserna i Landskrona:
Hej Rebecka.

Jag vill börja med att tacka för ditt brev. Jag delar den frustrationen och oron som du och många andra känner. Jag blir förbannad och bedrövad av oskicket vi sett att kasta sten och andra saker på räddningstjänsten och polisen. Det är inte okej att något sådant ska få ske. De är förmodligen väldigt få, som är i farten och förstör för så många.

Förutom polisen och räddningstjänsten som gör sitt jobb, så drabbas i första hand alla de som bor i området. Klart att det känns otryggt och risken finns ju att räddningspersonalen är upptagen i onödan när den verkliga hjälpen väl behövs. Hoppas att de som vet något ser allvaret och hör av sig till polisen. Jag utgår ifrån att polisen snabbt kan få tag i den eller de skyldiga.

Den socialdemokratiska regeringen med Anders Ygeman (S) har lagt fram om hårda straff för attacker mot blåljuspersonal. Lagstiftningen ligger på riksdagen och inte på kommunerna. Vi har ett antal socialt utsatta områden som det allt för länge har gjorts allt för lite i. Vi har en av Sveriges högsta arbetslöshet, 23 procent, och barnfattigdom som har ökat under tio års tid.

Det har lovats mycket, men hållit tunt. Ska vi vända utvecklingen i dessa områden krävs först och främst fler poliser, men även att övriga samhället finns där och agerar för att sätta människor i arbete, vända utvecklingen i skolan och visa på en positiv väg ur det socialt utsatta. Det sista man ska göra är att låtsas som det inte finns problem.

Jag lovar att jag ska göra allt jag kan för att påverka regering, region och här i Landskrona för att vi ska skapa ett Landskrona som är tryggt och som utvecklas där alla får plats. Tillsammans bygger vi Landskrona helt.

Önskar en god fortsättning.

Mvh
Jonas Esbjörnsson
Oppositionsråd (S)

Publicerad 02 January 2017 13:59